Like etter stengetid på Zachariasbryggen skal det ha begynt å dra seg til. Den tiltalte 27-åringen skal ha havnet midt i et slagsmål. Da samboeren hans grep inn, ble hun slått ned og mistet bevisstheten.

27-åringen satte seg over samboeren, og ristet desperat i henne – uten å få kontakt.

Da politiet kom til stedet, skal det ha ligget seks til åtte personer på bakken i et realt møljeslagsmål. Tiltalte skal ha blitt fjernet med makt fra samboeren, som han fremdeles forsøkte å få liv i.

27-åringen innrømmer glatt at han sikkert var kranglete og høylytt, men hevder han ikke var innblandet i slagsmålet. Politibetjenten som vitnet i retten, tilbakeviste dette.

Etter hvert ble 27-åringen iført håndjern og puttet i en maje. Ifølge politiet skal han ha sparket mot en betjent. Selv hevder mannen han sparket vilt fordi han var bekymret for samboeren.

Bergen tingrett er delt i spørsmålet om mannen skal dømmes for vold mot en offentlig tjenestemann. Flertallet kommer til at mannen har handlet i «berettiget harme», og frifinner 27-åringen. Han dømmes imidlertid til en bot på 4000 kroner for tumultene utenfor Zachen.