— Jeg vet ikke hva som gikk av meg, har 18-åringen forklart politiet.

Han innrømmer å ha stukket den 14 år gamle gutten gjentatte ganger inne på jentens soverom i bolighuset i Slåtthaugveien.

Uten varige mén

I går ble mannen fengslet i fire uker, siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Det utelukkes ikke at siktelsen kan bli utvidet.

Samtidig kom meldingen fra Haukeland om at det går etter forholdene bra med 14-åringen. Han får behandling for indre blødninger, men vil ikke få varige mén.

18-åringen skal ha vært kjæreste med den 15 år gamle jenten som bodde i huset hvor knivdramaet utspant seg torsdag formiddag. Hun skal nylig ha gjort det slutt. 18-åringen ville derfor snakke ut med henne. Da han kom på besøk torsdag, var den 14 år gamle gutten på besøk hos jenten.

Gjemt på bussen

18-åringen skal ha oppfattet det som at 14-åringen hadde et forhold til eks-kjæresten, og ble derfor veldig sint. Det skal ha oppstått en konfrontasjon, som endte med at 18-åringen tok frem en biffkniv og stakk 14-åringen fem ganger.

Deretter løp han fra huset, tok bussen til byen og gjemte kniven bak et av setene. Gaia fant kniven og kontaktet politiet.

18-åringen er sterkt preget av hendelsen og fikk i går kveld oppføling av psykiatrisk legevakt. Han har fortalt politiet at han husker det som skjedde, men at han ikke kan forklare hvorfor han trakk kniv.

— Min klient erkjenner det faktiske forhold. Han er sterkt nedbrutt, og trenger hjelp, sier 18-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim til BT.

Politiet mener det vil støte samfunnet om 18-åringen blir løslatt og fikk fult ut medhold i retten om fire uker, hvor to med brev- og besøksforbud.

— Dette er en meget alvorlig sak. Det dreier seg om alvorlige skader på en 14 år gammel gutt, sier politiadvokat Berit Salbu i Hordaland politidistrikt til BT.