Joda, det er ikke til å komme fra, nesten absolutt alt var bedre før i tiden. Den gang et hvilket som helst motorisert kjøretøy var et kunstverk, og bilene var så blankpusset at piker med chiffonskjerf og andre også, for den saks skyld, uten problemer kunne betrakte sitt eget speilbilde i panseret. Den tiden da menn var gentlemen og det faktisk ikke fantes en kvinne under 25 år som ikke var i stand til å smelle sammen en gulrotstuing uten klumper.

Astmatikerne må imidlertid ha hatt det heftig. Røyken fra rekken med damplokomobiler og veteranbiler lørdag ettermiddag var ikke bare tjukk, men også såpass kvalmende at fotografen foreslo en softis for å rense kroppen.

— Oi! Den va' stilig, hoier en guttunge idet en lekker, sølvgrå Mustang glir forbi folkehavet langs Bryggen.

Et drog av en damptraktor fra 1902 har tatt turen helt fra England for å delta i Nordsteam 2005, en skjønn Gråtass er kommet fra Østlandet.

— Alle mann til pumpene, kommanderer Arild Nilssen da hans grå Chevrolet fra 1937 blir overopphetet og nekter å starte under en liten samtale med Bergens Tidende.

Det er ingen ting annet å gjøre enn å vente til temperaturen kommer ned i 45 grader, konstaterer Arild og vifter konen videre, hun kjører standsmessig og uten problemer i en svart Opel Rekord Olympia 1956-modell.

STOPP: Overoppheting, slår Chevrolet-eier Arild Nilssen fast, passasjer vReidun Nygård drømmer om en gammel Opel.<p/>FOTO: VERGAR VALDE