— Det var fysisk umulig å komme fremover, og i den sterke strømmen greide jeg heller ikke å presse meg bakover, forteller 33-åringen, kun få minutter etter at han er blitt reddet på land.

Gårsdagens ulykke skjedde på nøyaktig samme sted som en 12 år gammel jente nær druknet fredags kveld. Hun ble også klemt fast under steinblokken i Raundalselva. Leger ved Haukeland universitetssykehus har hele helgen kjempet for å redde livet hennes.

Bom fast

Gårsdagens ulykke skjedde da 33-åringen og en kamerat seilte nedover den strie elven på riverboard. Like overfor steinen mistet han kontroll på brettet.

— Jeg kilte hoftekammen bom fast i denne kløften, og måtte bare slippe riverboardet.

33-åringens kamerat var vitne til uhellet, og fikk varslet politiet. Ulykkesstedet ligger flere kilometer fra Voss. Det tok derfor lang tid før redningsmannskapene var på plass.

I 30 minutter lå mannen fastklemt i elvestrømmen. Heldigvis klarte han å holde hodet over vannflaten, og kom dermed fra den dramatiske hendelsen uten store skader.

— Jeg fikk bare et skrubbsår på hoften, konstaterer mannen.

Fortsatt alvorlig

Steinblokken som nær har kostet to mennesker livet den siste uken, er synlig fra elvebredden. Den livsfarlige kløften bak den, er derimot vanskelig å oppdage i det mørke vannet.

33-åringen hadde hørt om ulykken fredag, men undervurderte faren steinen utgjør.

— Jeg seilte lett over her søndag, men da var vannføringen større, sier han.

Den 12 år gamle jenten som ble reddet fra drukningsdøden fredag, er fortsatt under behandling ved intensivavdelingen på Haukeland. Tilstanden hennes ble i går kveld betegnet som alvorlig, men stabil.

Jenten satt fast under vann imellom tre og fem minutter før redningsmannskapene klarte å dra henne ut av drukningsfellen.

Sprenges bort

— Den steinen skal sprenges bort. Vi kan ikke leve med at den fanger folk en gang i uken, sier fungerende lensmann i Ulvik, Bjørn Inge Aarsand.

Han leder etterforskningen av ulykken fredag, og blir sjokkert når han får høre om gårsdagens hendelse.

— Vi har hørt at det har vært flere nestenulykker på samme sted. Det er opplagt at noe må gjøres, sier Aarsand.

Han vil allerede i dag kontakte kollegene ved lensmannskontoret i Voss for å drøfte faren.

— Jeg vil ta initiativ til et møte mellom politiet, redningsmannskapene og selskapene som arrangerer rafting i elven. Vi bør vurdere å innføre noen restriksjoner.

— Hva mener du?

— Dette er ekstremsport. Samtidig vet vi at rafting er populært i utdrikkingslag og 50-årsdager. Spørsmålet er om man bør stille større krav til deltakerne i slike aktiviteter. Voss må passe seg så man ikke får samme tilstander som i Trollveggen og Lysefjorden, sier lensmannen i Ulvik.

KLEMT FAST: 33-åringen klarte ikke å komme seg ut av drukningsfellen i Raundalselva. Han satt bom fast i en halv time.<br/>Foto: RUNE SÆVIG