— Hun har falt i en trapp og fått en slags safe over seg. De ansatte hadde problemer med å få vekk safen. Brannvesenet kom og hjalp dem, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ulykken skjedde på Kafé Michelsen på Festplassen.

Lotte Vaular var i baren i etasjen over da ulykken skjedde.

— Jeg hørte bare et dunk da hun falt ned trappen. Hun lå på gulvet og skrek av smerte, forteller Vaular, som først ringte ambulansen.

Kjørt bort i ambulanse

Hun forteller at det er første gang en slik ulykke skjer på kaféen.

— Det skjedde et uhell da to personer skulle bære en pengesafe ned trappen. En ung kvinne fikk safen delvis over benet, sier innsatsleder Atle Raa i politiet.

Politi, brannvesen og ambulanse kom til stedet, og kvinnen ble fraktet ut på båre, før hun ble kjørt til legevakten.

— Hun er skadet i foten, men skaden er ikke alvorlig, sier Raa.

Kvinnen kom fra et eksternt firma, og skulle levere pengesafen til et teknisk rom i underetasjen på Kafé Michelsen. Det var på vei ned trappen det gikk galt. .

- Brukket foten

Katrine Kleppestø er daglig leder på Kafé Michelsen. Hun ble oppringt av en av sine ansatte, og kom til stedet så fort hun kunne.

– Det var en ekstern safeleverandør som skulle levere to safer hos oss. Slik jeg har forstått det, har de brukt det riktige utstyret da de prøvde å transportere safen ned trappen, en trappeklatrer. Likevel har det skjedd en ulykke, der de har kommet i ubalanse og safen har tippet, sier Kleppestl.

Ifølge Kleppestø har kvinnen, som er 22 år gammel, brukket en fot i ulykken.

Kleppestø roser personalet for at de reagerte som de gjorde.

– En ulykke på arbeidsstedet er skremmende, men min ansatte reagerte veldig riktig. Hun hørte et dunk etterfulgt av et skrik. Da hun så at safen lå i klem i trappen, ringte hun ambulansen.

Brannvesenet kom til å for å bistå i arbeidet med å fjerne den 200 kilos tunge safen. Ifølge Kleppestø har trappen fått skader, og må repareres.

Arbeidstilsynet koblet inn

Arbeidstilsynet er varslet om ulykken, og etterforskere fra politiet som arbeider spesielt med arbeidsulykker, er nå på stedet.

— De overtar etterforskningen videre. De undersøkerer åstedet og avhører vitner, sier Raa.

Kafé Michelsen er Bergens nyeste utested og åpnet i desember.

Artikkelen oppdateres.

SKADET: Kvinnen ble fraktet bort i ambulanse.
MÅLFRID BORDVIK
MÅLFRID BORDVIK