Flere utesteder i Bergen opererer med en såkalt kleskode i døren. Kjenner du ikke denne, kan det bli en kort bytur om du ikke har kledd deg korrekt.

Studentavisen Studvest skriver denne uken om studenten Knut Henrik Rasmussen, som ble nektet inngang nettopp på utestedet Studenten.

Grunnen? Han var for sortkledd.

Nei til goth

— Når det blir for svart, ser det ikke bra ut for de andre gjestene. Tidligere har flere av våre studentgjester reagert når det har vært gjester med gothisk antrekk inne i lokalet, derfor har vi kommet med bestemmelser på dette, sier eier av nattklubben Studenten, Geir Carlsen, til Studvest.

Rasmussen var kledd i sort band-t-skjorte, piercinger, kjetting på buksene, og kronet antrekket med sort hår.

— Jeg synes ingen burde ha lov til å segregere mennesker på den måten. Og et sted som kaller seg Studenten, burde i alle fall slippe inn alle mulige folk, sier Rasmussen til studentavisen.

Ulike regler

  • Er du kledd i Brann-farger, kan du få problemer både på Studenten og Garage, som ikke tillater supporterutstyr.
  • På Studenten er du også i trøbbel om du har skinnvest eller hodeplagg.
  • Steder som Mood, Feliz og Metro opererer med en generell regel om pent antrekk. Feliz krever i tillegg en «OK helhet» i antrekket. Dette avgjør dørvaktene.
  • Enda strengere er de på Café Contra Bar, der man helst må være pyntet i dressjakke og hvit skjorte. Dette stedet er da også beregnet på de mellom 25 og 39 som bør ha et par slike i skapet.
  • Rick’s vil ha det litt mer nattklubb-aktig. Det er ingen slipstvang, men joggebukse eller treningsklær er ut. Om du vil kle deg som i Sopranos, bør du altså tenke mer Vesuvios-antrekk enn det de har på seg på Bada-Bing.
  • Og til sist: Om du bare har hullete, fæle klær eller forsøker å statuere et eksempel, kan du gå på Klar Bar, Landmark, Finnegan's, Silver eller de andre utestedene som ikke er så nøye på det ytre.Som Studenten-eier Carlsen sier til Studvest:

— Mange tror det er en menneskerett å slippe inn på et utested, men det er det ikke.

KNUT EGIL WANG