Letemannskaper har sett etter den savnede over store deler av Byfjellene, fortsatt uten funn. Fortsatt gjenstår noen få steder.

— I dag vil vi prioritere skrenter og steder der vanlige mannskaper ikke kommer til, sier politiets innsatsleder Frank Listøl.

SAVNET: Politiet går i samråd med den nærmeste familien ut med bilde av Norvald Bjørgo. Bildet er tatt i 2003. Skjegget og håret er nykllippet og noe kortere nå. FOTO: PRIVAT/POLITIET
PRIVAT/POLITIET

Fire spesialister fra fjellredningsgruppen til Røde Kors er hentet inn. Også det vanlige søket til fots vil fortsette, med mannskaper fra Sivilforsvaret, Norske Redningshunder, Forsvaret, Roverne og politiet. Totalt deltar over 50 personer.Hvis søket i skrentene ikke gir resultater, vil politiet vurdere om det finnes grunnlag for å fortsette leteaksjonen gjennom helgen. Avgjørelsen blir trolig tatt ved 14-tiden i ettermiddag.

Kan være i live

Politiet har ennå ikke gitt opp håpet om en lykkelig utgang.

— Vi leter fremdeles etter en mann i live, sier Karsten Raa, politiets innsatsleder på stedet.

Letingen har de siste døgnene pågått også om natten. Mens det er mørkt er det lytteposter og hundepatruljer ute og leter.

Torsdag formiddag søkte letemannskapene i et innskrenket område, etter observasjoner fra vitner som trolig har snakket med den savnede Norvald Bjørgo.

Vitnene møtte en mann som passer til Bjørgos beskrivelse oppe på Vidden. Mannen virket ifølge vitnene forvirret, og spurte etter veien til Bergen.

Vitnene pekte mot Bergen i retning Borgaskaret og Isdalen, men advarte samtidig mannen mot å gå der på grunn av det vanskelige terrenget.

— Vi vet ikke om han gikk der, men vi konsentrerer søket om dette området, sa innsatsleder Raa.

Ber turgåere være årvåkne

Politiet håper på hjelp fra de tusenvis av bergenserne som går tur i Byfjellene.

— Vi håper at alle som går tur der, kan være årvåkne, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

Leteaksjonen ble satt i verk sent tirsdag kveld i området rundt Svartediket. På det meste har opp mot 250 mann vært ute til og lett til en og samme tid.

Søket har vært bredt, i hovedsak rundt Rundemanen og Svartediket.

Letemannskaper går manngard og saumfarer store områder. De viser også frem bilder av den savnede til forbipasserende.

LETER: Arvid Johan Borlaug deler ut løpesedler. FOTO: ALICE BRATSHAUG

Et Sea King-helikopter er blitt brukt i søket, i tillegg til politiets helikopter med varmesøkende kamera. Lytteposter og hundepatruljer inngår også i aksjonen. Blant gruppene som deltar er Sivilforsvaret, Forsvaret, Norske redningshunder, Røde Kors, brannvesenet og politiet. Norvald Bjørgo er 1,83 m høy, slank og med grått hår og skjegg. Han hadde på seg en brun/beige rutete flanellskjorte, svart bukse og rød, grå og hvit ryggsekk.

Fjellvant

Den savnede er i god form og skal være godt kjent i området, men han lider av Alzheimer.

Det er uvisst når mannen gikk fra sitt bosted i Lappen, men det kan ha vært mellom klokken 09.30 og 17.30 tirsdag.

Politiet oppfordrer folk som kan ha sett mannen om å ta kontakt på telefon 55 55 63 00.

ANE ELISABETH BØRHAUG (mms)