• De er nå kommet ned i god behold, sier politiet i Sogn og Fjordane.

To klatrere, en far og sønn, klatret tirsdag opp Austanbottstindane i Jotunheimen fra øst og sitter satte seg fast på Vestveggen på ca 2000 høydemetere.

— De er kalde, våte og tomme for mat og har bedt om hjelp. De kommer seg ikke frem på grunn av mørke, regn og tåke, sa operasjonsleder Hans Petter Harlem i Sogn og Fjordane politidistrikt onsdag morgen.

Sendt ut redningsmannskap

Politet ble kontaktet av de to klokken 04.00.

— Vi har sendt ut mannskap fra Luster Røde Kors Hjelpekorps som vil gå de i møte fra Berdalsbandet. De har med seg varmt tøy, mat og varm drikke.

Rett over klokken 07.00 fikkr politiet melding om at fjellklatrerene hadde klart å forflytte seg nedover fra Austanbottstindane.

Politiet forventet at klatrerne ville være framme ved Berdalsbandet rundt kokken 07.30 og at mannskapet fra Luster Røde Kors Hjelpekorps skulle treffe på dem der, men ved 09.00 tiden hadde redningsmannskapet ikke truffet på dem.

- Null sikt

— Vi har null sikt her og prøver å lytte og rope til dem, sa Ove Fortun,lederiLuster Røde Kors Hjelpekorps rett før klokken 09.00.

Han fortalte da at de kun gikk etter GPS.

— Vi prøver å finne ut hvor de er, men her på nesten 2000 meter er det så dålig sikt at vi ikke vet om vi har passert dem, sa han.

Klokken 09.03 melder politiet at klatrerne er kommet ned i god behold.

— Det tok lengre tid enn antatt da de hadde gått feil i tåken, skriver politiet i loggen.