— Jeg er selvsagt skuffet, men samtidig var jeg forberedt. Jeg visste at jeg måtte ha klart B-kravet (62,50 m) en gang til, så da jeg bare fikk opp 60,64 m skjønte jeg at toget var gått, svarer 29-åringen.

Mona Holm (slegge), Cathrine Larsåsen (stav) og hinderløper Bjørnar Ustad Kristensen kom også til kort.

— Alle vi fire som var til vurdering nå på tampen har jo klart det internasjonale kravet for å delta i OL, men ikke de særnorske kriteriene. Så vi befant oss i samme båt. Derfor måtte det vel kanskje bli alle fire eller ingen. Sånn sett var det tross alt en grad av rettferdighet i uttaket likevel, svarer en fattet Myklebust.

Han gir ikke opp karrieren.

— Nei, jeg får vel prøve å komme med til VM neste år. Det har jo ikke manglet mye. Jeg har kastet over B-kravet en gang (62,97 i Helsingborg sist onsdag, red.anm.), og det var for lite. Men jeg har seks konkurranser over 61 meter, og har vært rimelig stabil. Det er bare det lille ekstra som har manglet, sier han.

I juni hadde han et dødt kast i et stevne i Oslo som for moro skyld ble målt til 64,84 meter - over A-kravet til OL.

  • Det var så hårfint dødt som det kunne bli. Kastet var fullført, og så var jeg så uheldig å få litt av tåen oppå diskosringen. Vi snakker vel om en halv cm. Sånn sett var jeg vel egentlig bare en tånegl fra å komme til OL, mener han.
IKKE TIL OL: Gaute Myklebust var skuffet da han ikke klarte ikke å skaffe seg plass i OL-troppen, men satser videre til neste års VM. ARKIVFOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX.