Den 51 år gamle drapsmannen ønsket ikke å høre dommen bli lest opp i Bergen tingrett i går, og fikk den i stedet forkynt i Bergen fengsel.

Retten fester ingen lit til mannens forklaring om at han handlet i nødverge, og skriver blant annet:

«Etter rettens oppfatning har tiltalte gått løs på NN (offeret red.anm.) og nærmest «avstraffet» eller «tatt» henne på en måte som fikk en fatal utgang».

Meldte selv fra

Det var 16. mai i fjor at vi våknet opp til meldingen om drap på Melkeplassen. En 27 år gammel prostituert kvinne var funnet død i en leilighet.

Det var den nå drapsdømte 51-åringen som selv meldte fra til politiet.

— Det er ingen vits i å sende ambulanse, var hans budskap. Da hadde kvinnen ligget død i leiligheten hans i minst halvannen time. Mannen hadde også brent klærne hennes i ovnen.

Tidligere på kvelden hadde mannen vært på byen sammen med noen kompiser og hygget seg. Frem mot midnatt skilte de lag, og 51-åringen dro til C. Sundts gate for å kjøpe sex.

Lurt for penger

Den første kvinnen han fikk kontakt med fortalte at hun kunne skaffe billig brennevin og røyk og ba om 1500 kroner. Mannen ga henne pengene, men oppdaget raskt at han var blitt lurt.

Etter å ha lett etter kvinnen oppsøkte han C. Sundts gate igjen. Han spurte noen av jentene om de hadde sett kvinnen.

— Har hun lurt deg? spurte de.

En av dem spurte om han ville ha en tur. Så dukket 27-åringen opp, og det ble hun som ble med 51-åringen hjem.

Inne i leiligheten skal kvinnen ha forsynt seg av mannens medisiner mens han var på toalettet.

— Hva faen er det som foregår? skal han ha spurt da han kom ut i stuen igjen.

Offeret ble kvalt

Retten legger til grunn at kvinnen da trakk kniv, men at hun ikke truet mannen, slik han har hevdet.

Retten mener at mannen ble rasende, og at sinnet over at han tidligere på kvelden var blitt lurt, kom frem igjen.

De rettsmedisinsk sakkyndige slår fast at 51-åringen, i kanskje to minutt, holdt et kraftig grep om halsen til kvinnen slik at hun ble kvalt.

51-åringen hevder det oppsto en kamp som kanskje varte i et kvarter. Politiet har ikke funnet noen tegn til kamp.

Dernest hevder 51-åringen at han mistet hukommelsen da drapet skjedde. De sakkyndige slår fast at dette er et hukommelsestap mannen simulerer.

Uten troverdighet står mannen tilbake som den skyldige for tragedien på Melkeplassen. Retten mener at den passende straffen for ugjerningen er ni års fengsel.

51-åringen dømmes også til å betale offerets mor 130.000 kroner i erstatning for den enorme belastning han har påført henne og familien.