— Vi har vært i kontakt med flere investorer som er interessert allerede. Det dreier seg både om firma og enkeltpersoner, både fra Bergen og fra Østlandet, forteller styreleder i Santalgården AS, Tolleiv Haugland.

BT skrev om det planlagte salget i fjor høst. Siden har tiden gått med til taksering og valg av megler. Nå er det klart at Oslo-firmaet HWG Realist skal selge bygningsmassen.

10.000 kvadratmeter

Fem bygårder med til sammen 10.000 kvadratmeter bolig- og næringslokaler legges ut for salg. Bygårdene inneholder i dag rundt 150 leiligheter som drives av selskapet Santalgården AS, i tillegg til butikklokaler og misjonskontorer. Kjøperne får dessuten med en ubebygd tomt i Kong Oscars gate.

Prisantydningen landet på 150 millioner kroner, som er 50 millioner mer enn Normisjon så for seg i fjor høst. Da snakket med BT med meglere som mente prisen kunne komme opp mot 200 millioner.

— Jeg har ikke hørt om noe tilsvarende salg. Det er et utrolig stort areal, sa leder for Vestlandets eiendomsmeglerforening, Gerhard Lygre, den gang.

Skal bygge nytt

Han mente det var store muligheter for profitt ved å seksjonere byggene til leiligheter. Haugland forteller at noen av de potensielle kjøperne vil seksjonere, andre vil drive leievirksomheten videre. I dag bor det hovedsakelig studenter i de små leilighetene.

Rent formelt er det aksjene i Santalgården som skal selges, og da hører det med en gjeld på rundt 20 millioner kroner. Det resterende beløpet skal Normisjon bruke til å bygge nytt misjonssenter et sted i Bergen.

— Vi har ikke bestemt oss for tomt ennå, men leter videre mens vi forbereder salget, sier Haugland.

FOR SALG: Santalmisjonens hus i Øvre Korskirkeallmenning, og flere andre bygninger i kvartalet, skal selges.
Håkon Eikesdal