— Vi sitter her i hver pause for å få med oss så mange solstråler som mulig, sier Sofie Hamre.

Hun sitter utenfor Grieghallen sammen med tre venninner fra Langhaugen skole. De er egentlig travelt opptatt med de siste forberedelsene til skolens store jubileumsforestilling, «Time», som har premiere lørdag klokken seks i Grieghallen.

Bare litt til...

— Det er på en måte litt kjipt å være inne og øve når det er sånt vær, men egentlig ikke. Det er jo dette vi vil gjøre, sier Marte Ådland. De fire venninnene går i andre og tredje klasse på musikklinjen på Langhaugen.

«Nå er det klart for gjennomgang», er det en stemme som roper. Men de fire Langhaugen-elevene har det ikke spesielt travelt.

— Vi kan sitte et par minutter til, sier Thea Emilie Wang.

Fint over helgen

— Fredag har vært årets varmeste dag og vi har målt 12,9 grader på Florida i Bergen, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende ved Værvarslinga på Vestlandet.

Fredag har vært årets varmeste dag og vi har målt 12,9 grader på Florida i Bergen. Geir Ottar Fagerlid, Værvarslinga på Vestlandet

Han har både gode og dårlige nyheter til bergensere og vestlendinger som føler seg underernært på sol.

— Det blir fint i helgen, både lørdag og søndag. Det blir litt kaldt om nettene, men sol og fint på dagen med kanskje litt mer skyer på søndag. På mandag blir det enda mer skyer og utover i uken vil det nok dukke opp regn.

- Har mars vært ekstra våt i år?

— Til nå har det vært 31 prosent mer nedbør enn normalen, så det har vært en våt måned. Og måneden er jo ikke ferdig ennå.

- Dette er vanskelig å snakke om, men det virker som om de har hatt ekstra fint vær på Østlandet i samme periode?

— Ja, det stemmer dessverre. Plasseringen av høytrykk og lavtrykk og gjort at skillet mellom øst- og Vestlandet ekstra brutalt i denne perioden. Vestlandet og Trøndelag har tatt støyten, mens Østlandet har ligget i le. Det er selvsagt blodig urettferdig, sier Fagerlid.

Hva gjør du i solen?

PAUSE MED SOLBRILLER: - Det er sykt deilig med sol. Men vi kan bare sitte et par minutter til, sier de fire Langhaugen-elevene (fra venstre) June Lillebuen, Sofie Hamre, Marte Ådland og Thea Emilie Wang. De sitter i solen utenfor Grieghallen, men holder egentlig på med siste prøver til Langhaugens jubileumsforestilling.
EIRIK BREKKE