Det er klart etter at en samlet komité for finans i bystyret onsdag kveld stemte for opposisjonens forslag om en høring.

Høringen skal ha følgende tema:

  • Når og hvordan byråd Lisbeth Iversen, byrådsleder Monica Mæland og byrådet generelt fikk vite om den økonomiske utviklingen i Bydrift.
  • Hvilke tiltak de satte i verk etter å ha fått informasjonen.

Høringen i begynnelsen av mai blir felles for finanskomiteen og komité for miljø og byutvikling. Det skyldes at Bydrift inntil nyttår hørte til byråd for miljø og byutvikling, mens virksomheten nå er overført til finansbyråd Christine Meyer.

— Jeg har snakket med Ruth Grung (Ap), komitéleder for miljø og byutvikling) og vi er enige om å gjøre det sånn. Nå vil vi sette oss ned og avgjøre hvem som skal høres og hvem som skal kalles inn, sier Hilde Onarheim (H), komitéleder for finans.

Opposisjonen var fornøyd med at byrådspartiene ikke motsatte seg høring, men vil følge nøye med på det forberedende arbeidet.

— Vi vil stille krav om tema og hvem som skal kalles inn. Her skal alle kort på bordet, sier Jørn Eggum (Ap) og Tina Åsgård (SV).

Finansbyråd Christine Meyer (H) redegjorde i går kveld for arbeidet med å omstrukturere Bydrift. Hun lovet å legge frem en sak om dette for komiteen innen møtet 9. april.

— Vi vil jobbe raskt av hensyn til de ansatte. De skal vite hva som skjer før sommerferien, sier hun.