• Det blir nok litt av et syn for de som reiser ut på sjøen for å oppleve dette, sier Odd Eide Knudsen som er med å arrangere båtfesten som starter i morgen.

Per Antonesen er initiativtaker bak Bergen Poker Run, som arrangeres i år for femte gang. Det er et sosialt arrangement for motorbåter med toppfart over 25 knop. Men farten blir nok langt høyere enn det.

  • Vi har hatt båter med langt over 100 knop med. Det er mange spennende båter som kommer i år, men det er litt færre påmeldte. Vi kommer opp i femten båter. Tidligere har grensen vært på 20.

Klokken ni på formiddagen samles båtene ved Dikkedokken ved Verftet. Videre blir det show-kortesje i Vågen før turen går i etapper innom Vedholmen og Halhjem før det er målgang i Våge på Tysnes.

Det deles ut premier for raskeste båt og «Best in show».

Arrangementer er åpent for alle båteiere med egen motorbåt og dens passasjerer. Båtene deles inn i to kategorier: Båter med topphastighet mellom 25 og 49 knop og båter med topphastighet over 50 knop.

  • Hovedfokuset er at det skal være et sosialt event for alle båtinteresserte i alle kategorier. Det blir et gjennomført opplegg, og vi har en del følgebåter blant annet for sikkerhet og som støtteapparat. I tillegg er det leid inn helikopter og MCM Europe, et profesjonelt filmteam, skal lage en DVD av hele opplegget.

Ifølge Knudsen er det blitt et populært arrangement som trekker mange skuelystne til sjøs.

  • Det er et veldig engasjement fra folk som stiller seg i løypen for å få med seg en ekstraordinær båtdag. Mange familier bruker dagen på dette. Heldigvis blir det fint vær, sier Knudsen.

De kan forvente seg action i morgen?

  • Jeg regner med det. Det er båter som går i forskjellig fart, men det holdes innenfor lover og regler. Men man må ha det litt gøy og.