GARD STEIRO

— Dette er nok den mest graverende trafikksaken jeg noen gang har vært borti, sier politifullmektig Erik Johnstad.

Han er den siste i en lang rekke aktorer som har sendt trafikkbøllen bak murene. I flere år har politiet forsøkt å bremse 32-åringen fra Samnanger. Men ingenting - verken bøter eller fengselsstraff - ser ut til å hjelpe.

Målt til 193 km/t

32-åringens rulleblad er skremmende lesning. Han ble fratatt førerkortet for livstid i år 2000, er dømt for kjøring i påvirket tilstand fire ganger, kjøring uten førerkort fem ganger, har unnlatt å stoppe ved promillekontroll og er gjentatte ganger funnet skyldig i uaktsom kjøring.

Nå er han i Bergen tingrett dømt til seks måneders ubetinget fengsel. Her er noen av tiltalepunktene:

  • Kjørte i 113 km/t i Damsgårdstunnelen.
  • Ble målt til 193 km/t i Fløyfjellstunnelen.
  • Kjørte i 160 km/t med politiet på slep mellom Eidsvåg og Vågsbotn
  • Nektet ved to anledninger å stoppe for politiet.
  • To tilfeller av kjøring i narkorus.

Rullende BMW

Politiet har forsøkt å stoppe 32-åringen med spikermatte. Han rygget da på en politibil, kjørte over spikermatten og kom seg unna ved å svinge til skogs. Ferden endte oppå en murkant.

Han krasjet også under en dramatisk biljakt i Åsane. Med to passasjerer i bilen forsøkte han å stikke av fra politiet. Det hjalp ikke at passasjerene tryglet ham om å bremse, 32-åringen kjørte til det smalt.

— Bare flaks at alle overlevde, mener Johnstad.

Da politiet kom til ulykkesstedet, så de bildeler i veibanen og 32-åringens BMW komme rullende mot dem. Ifølge politiet sa mannen:

— Tenk at jeg tok sladd i 180-190 km/t.