Løpsleder Owen Westergård i IL Varegg, er overveldet over pågangen til det som blir kalt verdens bratteste løp den 27. september.

— Vi har en deltakerrekord på 2650. Og i fjor, var det påmeldt over 3000, men så er det alltid et visst frafall. Men at det skulle være så booket allerede etter en og en halv dag, trodde vi ikke, sier han.

Ny påmelding

Varegg benytter i år et nytt påmeldingssytem.

— Det oppjusterte datasystemet gjør at vi får bedre kontroll på påmeldingsfunksjonen. Vi kan se at deltakere ikke figurerer to ganger for eksempel. Og vi kan sikre oss på en bedre måte at de virkelig stiller til løpet, i og med at alle må betale i løpet av en to dagers tid.

Fremdeles er det rom for at deltakertallet kan bevege seg opp mot 3000.

— Vi jobber med at vi kan starte noen grupper tidligere, og avslutte senere. Altså utvide løpsperioden, sier Westergård.

Plass til alle?

I begynnelsen av neste uke har arrangørene fått ryddet opp i den første påmeldingsbunken, og åpner for flere bookinger.

— Vi håper å lirke på plass alle, om det så nærmer seg 3000.

Stoltzekongen Jon Tvedt er en selvskreven deltaker, lokale Øyvind Sylta teller litt på knappene. Noen av de landets beste klatrere fra langrennsleiren, deriblant Odd-Bjørn Hjelmeset er med.

Nytt av året er at Varegg har lagt ut en bok på toppen, hvor man kan skrive seg inn.

— Cirka 500 i uken skriver seg inn der. Og mange sender tekstmelding inn til sidene våre, og rapporterer fra treningen sin.

Har du tenkt å være med å løpet i år? Hva synes du om det? Diskutér her!

BERGENS TIDENDE