MAREN NÆSS OLSEN

«Ooooa hela natten, oooa hela da'n!» Stereoen står på full guffe, nå er det rebusløp som gjelder for guttene i russebilen «Bullshit».

En gang var hun turbuss på eldresenteret i Knarvik, nå er både promillen og tempoet skrudd opp et par hakk. I baksetet går det nedpå med øl og pæresider, men både sjåføren og oppgavene er edruelige nok.

— Hva er navnet på verdens lengste elv?

— Amazonas! Nei, vent, den som renner gjennom Europa. Rhinen, kanskje?

— Hvor stor er boten hvis man kjører i 85 i 60-sonen?

— 6500!

Over 200 russebiler stilte til start på Biltilsynet i går kveld, og god stemning preget opptoget av røde og blå. Men det årvisse rebusløpet har ikke alltid gått for seg i like ordentlige former.

— For mange år siden, da russen selv arrangerte rebusløpet, handlet det om to ting: Alkohol og sex, forteller Arne Aase fra Trygg Trafikk.

I går var 20 foreninger med, og oppgavene på de ti postene handlet om trafikksikkerhet og førstehjelp. Flatfyll og annet fanteri foregikk stort sett bare på innsiden av russebilene, i passasjersetene, selvfølgelig.

Så spørs det om ikke temperaturen steg noen hakk da bilene ble parkert, og russefesten fortsatte i Arenum i går kveld. For nå er russetiden for alvor i gang.