Levningene av et menneske ble funnet ved den nordvestre enden av Askevatnet i nærheten av Åsebø i 16.30-tiden fredag.

– To turgåere meldte fra om at de hadde funnet levninger av en person. Krimteknikere og en hundepatrulje rykket ut til stedet, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

Funnstedet ligger om lag 15 minutters gange fra bilveien, nedenfor en bratt skrent på ca. 20 meter.

– Det er funnet noen benrester, sier Ove Rørnes, en av politifolkene på stedet.

I tillegg til rester av et skjelett, skal det være funnet enkelte klesplagg som er i en slik stand at de kan bidra til identifiseringen.

Etter det BT forstår tror ikke politiet at levningene stammer fra Dung Tran Larsen eller Trine Frantzen. Begge disse forsvinningene har vært etterforsket som drap.

Like før klokken 22.00 i går kveld ble levningene brakt bort fra funnstedet, og kjørt til Gades Institutt. Der vil de bli undersøkt i dag. Men allerede i går skal politiet ha hatt en formening om liket er av en mann eller kvinne. Disse opplysningene har de ikke ønsket å offentliggjøre av hensyn til pårørende til savnede personer.

– Vi avventer undersøkelsene ved Gades Institutt før vi kan si noe om personens alder eller kjønn. Vi vet heller ikke hvor gamle levningene er, sier fungerende lensmann på Askøy, Helge Stave.

Politiet vil gjennomgå gamle savnet-saker i forbindelse med identifiseringen.

Levningene ble funnet i Hatlevik, i den nørdvestlige enden av Askevatnet. Funnet ble gjort ved foten av en 15-20 meter høy skrent på Hatlevikhaugen. Det vanskelig tilgjengelige område, skal også undersøkes nærmere i dag.

STENGT AV: Her ble levninger av en person funnet fredag av to turgåere ved Askvatnet i Askøy.
Christian Lura
Levningene ble funnet i den nordvestlige enden Askevatnet. Kart: Google Maps.