Flere profilerte vestlendinger skjuler seg bak wordfeud-nickene, deriblant TV 2-programleder Kjetil H. Dale.

Han har vist seg å være en habil spiller som nå har kommet seg til tredje runde i Wordfeud-mesterskapet.

— Jeg er hektet. Jeg fyller ledig tid og spiller når jeg kan. Jeg spiller på Bybanen og når jeg venter. Tiden jeg bruker på Wordfeud går ut over tiden jeg hadde brukt på andre sosiale medier som Facebook og Twitter, sier Dale til bt.no.

Den komplette oversikten over kampene i runde tre, finner du her.

Stigende læringskurve

Programlederen har fire partier gående hele tiden, for å forberede seg til runde tre.

— Jeg har lært mye siden jeg meldte meg på. Jeg må være litt forsiktig med de lange ordene og passe på hvor jeg legger bokstavene, sier han.

Han er spent på hvem han møter i neste runde.

— Jeg er mer nøye nå og bruker mer tid på hvert parti, nå når jeg deltar konkurransen.

Også for bestemor

Den mobilbaserte Scrabblevarianten har også fått konkurranseinstinktet til Gjertrud Maria Havn (57), fra Vik i Sogn, til å blomstre.

Gjertrud M. Havn.jpg
PRIVAT

— Jeg er egentlig ikke et konkurransemenneske, men jeg synes det er veldig gøy med ord, sier den selvutnevnte Wordfeud-bestemoren.

Med fire barn og tre barnebarn tror hun at hun er den eldste som holder på med spillet.

Nå er hun strålende fornøyd med å ha kommet til tredje runde, selv om hun hadde litt kvaler før hun omsider fikk meldt seg på konkurransen.

— Det var ungene mine som sa jeg måtte melde meg på. Min mann sa også at jeg måtte melde meg på, siden jeg synes dette er så gøy, sier hun.

Strategien er klar

Strategien for å vinne neste runde er klar.

— Jeg øver meg hver dag ved å spille med vennene mine. Jeg har flere som spiller med meg. Jeg er påpasselig med hvor jeg legger bokstavene og passer godt på vokalene mine, sier hun.

Bestemor Havn sitter med Ipaden sin morgen og kveld.

— Jeg kan ikke svare på hvor ofte jeg er inne i spillet, da begynner folk å snakke om meg. Jeg er ikke spillavhengig altså, sier hun og ler i telefonen.

Ipaden kjøpte hun til seg selv, uten å ane hva det egentlig var.

— Jeg er blitt veldig glad i Ipaden min. Den er fantastisk og er veldig enkel å bruke. Men jeg har Iphone også, som jeg kan bruke til å spille med hvis ikke jeg har med meg brettet, sier bestemoren før hun har klart å samle seg etter forrige latterutbrudd.