Ny arbeidsplass, nye rutetider og helt nye traseer for bussene ventet ovber hundre sjåfører som møtte på jobb i morges. På det nye bussanlegget i Haukås ble de møtt med nye adgangskort og matpakker.

— Det blir spennende, sier Irmelin Stavenes, som skal kjøre linje 26 fra Rollandskrysset til Birkelandskrysset fra i dag.

Trafikkmaskinen

— Så langt går dette veldig bra, sier Tom Waardal, avdelingsleder i Tide Buss.

Han er spent på om alt vil gå etter planen. Den største utfordringen er krysset hvor bussene skal ut på Steinestøvegen, som i utgangspunktet er sterkt trafikert om morgenen. Allerede klokken 05.00 startet de første bussene.

— Det mangler ikke på planer, og engasjementet blant sjåførene er stort. Mange har vært inne i helgen og trent seg på å kjøre bussene inn og ut av det nye anlegget, sier Roger Harkestad, viseadministrerende direktør i Tide Buss.

For busselskapet, som leier anlegget av Skyss, er det mye som skal klaffe nå. Også Skyss er på plass.

Her er de nye rutene!

- Beklagelig

Kjell Arne Alvheim er driftsansvarlig for rutepakke nord og følger spent med i krysset Haukås/Brurås. Klokken er 06.30 og trafikklysene i krysset på Steinestøvegen er på plass, men lysene blinker på gult.

— Det kommer de til å gjøre i dag, dessverre. Vi har snakket med vegkontoret, som sier det vil være i orden først i morgen. Vi har også snakket med politiet om trafikkdirigering, men de har ikke kapasitet til det. Så dette blir spennende, sier Waardal.

Alvheim er også spent.

— Vi synes det er beklagelig at lysene ikke virker, men foreløpig flyter det fint. Bilistene slipper bussene inn på veien og det er jo flott, sier han.

Den største utfordringen for oss i Skyss blir at folk finner bussen sin og busstoppet den skal gå fra, spesielt i sentrum. Vi har 30 veiledere ute på de største holdeplassene for å hjelpe passasjerene, sier Alvheim, før han haster videre til Åsane-terminalen med bilen full av nye rutehefter.

Hvordan har bussomleggingen påvirket deg? Si din mening under!

bilde.JPG
ELIN ELVSÅS
IMG_8518.jpg
PÅL ENGESÆTER