– Vi er ikke fra Osterøy, vi er fra Valestrand, skrålte de 13 påsketuristene som la ut på tur i byens lysløype tidlig skjærtorsdag morgen.

Se video

Påske-crawl er en tradisjon for en del av supporterne til fotballklubben Valestrand Hjellvik. Klokken 13 hadde de ikke kommet lenger enn til Fotballpuben, og da var det ennå langt igjen.

– By bedre enn fjell

– Vi startet hjemmefra klokken halv ti, med buss til Arna. Så var det tog til Bergen. Alle trodde vi tok feil tog siden vi ikke dro til Voss, sier Arve Lee Boweer Burkeland, for anledningen tidsriktig kledd med strikkegenser og topplue.

– Dessverre fant jeg ikke treskiene, så det ble glassfiber for meg, sier han. Resten av gjengen har stilt opp de gamle plankene ved gjerdet på Fotballpuben.

– Det er mye bedre å gå på ski i byen enn i fjellet. Nå slipper vi høydetreningen også, kommer det fra gjengen, som feirer bypåske for syvende år på rad.

Ender på Bryggen

Turen gikk via Byparken til Ole Bulls plass — der fiolinisten ble hedret med et Valestrand Hjellvik-skjerf rundt nakken. («Han hadde jo sommerhus på Osterøy»). Deretter videre til de fleste av byens serveringssteder med en planlagt grande finale på Bryggen sent i kveld.

– Men Jonsvoll ville ikke ha oss. De er visst ikke så glad i skiturister.

At habitten er utdatert vil de ikke høre snakk om. De dristigste setter utfor bakker og trapper med frekke Telemark-manøvre - uten hjelm.

– Vi har ikke hjelm, men vi har hatt og vernebriller. Og klærne er ikke umoderne. De er på vei tilbake.

Mot i brystet - vett i pannen? - Hard trening, mente supporterne fra Valestrand.
RUNE CHRISTOPHERSEN
- Skiene er smurt med stearin, og føret er bra, sier Arve Lee Boweer Burkeland under en pit-stop på Fotballpuben.
RUNE CHRISTOPHERSEN