"Byfjellene. Et av landets viktigste områder for allment friluftsliv", står det på nettsiden som lyser mot oss fra pcen inne på kontoret til Jan Robert Brandsdal på Grønn avdeling på Rådstuplass.

Brandsdal er vår nye byfjellsforvalter, en stilling som ble nyopprettet i oktober i fjor, og som er et resultat av vedtak i bystyret under behandling av forvaltningsplan for byfjellene.

— En del av min jobb består i å informere om byfjellene, sier han.

All tenkelig informasjon

Sammen med informasjonsavdelingen, med god hjelp fra andre i Grønn avdeling og ulike etater i kommunen, samt eksterne samarbeidsparter, gikk han i gang med å bygge opp strukturen rundt nettstedet, som skal samle all tenkelig informasjon om de populære byfjellene våre under en adresse. Det foreløpige resultatet publiseres i dag. Etter hvert vil Grønn avdeling sørge for å oppdatere og utvikle sidene og legge ut mer og ny informasjon. Brandsdal håper folk vil være flinke å gi tilbakemeldinger til ham på e-post.

— Det kan være det trengs et gjerde her eller forbedringer på en sti der. Eller kanskje noen vet om spesielle arrangement.

Vil nå alle

"Byfjellene byr på et mangfold av opplevelser."

— Her er hovedsiden, viser Brandsdal stolt og guider oss rundt på byfjellene i cyberspace.

Han klikker seg videre inn på turinformasjon, der man kan finne ut av kart- og turforslag og leveregler for ferdsel i fjellet. Man kan finne ut av hvor man kan få seg en matbit på byfjellene, åpningstidene for brushytten, direkte linker til Fløi- og Ulriksbanene, Gaias bussforbindelser, muligheter for å leie hytte, gode badeplasser. Han viser oss hvordan man kan finne ut av aktuelle arrangementer og relevante publikasjoner.

— Vi ønsker å nå ut til den vanlige turgåer, både de som bruker byfjellene mye og de som aldri har vært der, forteller Brandsdal.

I tillegg vil der også ligge mye stoff for de som vil gå mer i dybden, som skoler og forskjellige organisasjoner. Blant annet ligger hele forvaltningsplanen for byfjellene der, det vil også være mulig å holde seg oppdatert på alt som foregår i byfjellsrådet eller man kan få en oversikt over drikkevannene våre.

Vi ha folk til fjells

"Byfjellsiden skal være til inspirasjon og glede for deg som ferdes i byfjellene."

— Vi ønsker å inspirere folk til å gjøre bruk av alt det byfjellene har å by på - mosjon, stillhet, natur. Man trenger ikke være toppidrettsutøver for å gå på tur. Det er noe alle kan gjøre, sier Brandsdal.

De som ønsker å la seg inspirere har to adressemuligheter:

— Vi har sikret oss domenenavnet www.byfjellene.no, men det går også an å komme seg inn på byfjellsiden ved å gå via www.bergen.kommune.no/byfjellene, forteller han.

— Vi er veldig stolte av disse nettsidene og håper de vil gjøre det lettere for folk å orientere seg i de bynære fjellområdene våre. Hvis nettsidene kan føre flere folk opp i terrenget, så er det topp, mener leder av Grønn avdeling, parksjef Sissel Lerum.

I DET GRØNNE: Vår nye byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal i Grønn avdeling skal utvikle og oppdatere den nye byfjellsiden på nett. Han håper nettsiden vil gi folk inspirasjon til å komme seg ut og oppleve hva byfjellene har å by på.
Foto: Gidske Stark