— Det er vesentlig mindre snø nå enn det har vært de siste årene, sier Øyvind Kristiansen på Haugastøl turistsenter.

Les også: Sommer kommer

Senest i går var han innover Rallarvegen på sykkel.

— 14 kilometer av strekningen er helt uten snø. Det var omtrent ti fonner som måtte passeres, men det går bra å trille sykkelen over. Snøen er fast og fin, sier Kristiansen.

Fonnene forsvinner

Årets vintersesong har vært av den snøfattige sorten. Det er gode nyheter for syklister som ønsker å ta en tur på Rallarvegen før turistboomen starter i midten av juli.

Allerede 8. juni i år var det mulig å sykle deler av den berømte sykkelturen.

— Forholdene ser veldig bra ut. Med det været som er meldt de neste dagene regner jeg med at de fleste fonnene vil være borte i løpet av denne uken. Når sommeren først får tak går det veldig fort, sier Kristiansen.

Det er meldt opp i 20 grader i fjellet denne uken. Sjekk kanonværet her!

— Det blir neppe nødvendig å brøyte i år, sier Kristiansen.

Bruk skikkelige sko!

Lenger vest på Rallarvegen er det noe mer snø, men de fleste vil likevel kunne gjennomføre turen greit med litt ekstra innsats.

— Det største snøproblemet er mellom Finse og Hallingskeid. De som har tenkt seg på denne strekningen må bruke god tid og trille sykkelen over en del snøfonner, sier bookingansvarlig Ina Takle på Finse 1222.

Hun understreker at de anbefaler barnefamilier å ta toget mellom Finse og Hallingskeid i begynnelsen av sesongen. Andre syklister bør ta på seg kraftige sko eller fjellstøvler for å unngå problemer i snøen.

Også på Vatnahalsen hotell i Flåmsdalen setter de sin lit til at finværet som er meldt denne uken skal ta knekken på de største snøfonnene.

— Fra Hallingskeid og hit har vi talt 12 snøfonner. Men det kommer nok til å smelte en del denne uken, sier daglig leder Janne Aksnes.

TIDLIG UTE: Dette bildet ble tatt på Rallarvegen for to uker siden. Mellom Hallingskeid og Finse er det fremdeles fonner, men det er ventet at disse vil minke kraftig i varmen denne uken.
Merete Aarskog
BART: Bildet er tatt på Rallarvegen 8. juni.
Merete Aarskog