— Jeg har veldig sans for det hun står for og hadde lyst til at hun skulle komme hit og besøke Robin Hood-huset. Men jeg husker ikke helt hva jeg skrev i brevet, sier Terje Lerøy.

Da han sendte invitasjonen var han innlagt på Sandviken sykehus med en manisk-depressiv lidelse.

Kjøttkaker og raspeballer

For ti dager siden kom svaret. Neste onsdag kommer kronprinsessen til lokalene som huser bergensere som sliter med dårlig økonomi. Der skal hun møte brukere og spise et enkelt måltid.

— Det blir ikke noen ekstraordinære greier altså. Hun får sikkert kjøttkaker eller raspeballer. Men jeg tror hun liker å ha det sånn altså, sier Terje Lerøy som har vært en av initiativtakerne til Robin Hood-huset.

Kronprinsesse Mette-Marit har i en årrekke hatt et sterkt engasjement for vanskeligstilte mennesker, både i forhold til rus, psykiske lidelser og økonomiske problemer.

— Vi gleder oss veldig. Det er viktig å få oppmerksomhet rundt huset vårt og det vi driver med. Dette gjelder både for eventuelle nye brukere og for de som kan tenke seg å støtte oss, sier daglig leder i Robin Hood-huset Bjørn Simonsen.

Mette-Marit kommer til Bergen i forbindelse med utdelingen av Holberg-prisen, men hun har altså funnet tid til å besøke flere prosjekter mens hun er i byen.

Ungdommer i Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon får også kongelig besøk.

— Kronprinsessen skal være med i en aktivitets -og samhandlingsgruppe på det forbyggende ungdomstiltaket vårt v13, sier daglig leder Leif Jarle Theis.

Bakgrunnen for besøket er en invitasjon fra ungdommer som deltok i et av kronprinsparets gjestebud. Ungdommene fra v13 inviterte Mette-Marit til Bergen for å se på de nye lokalene som er ferdig i april/mai.

— Vi fikk beskjed om at hun skulle til Bergen allerede nå og ville besøke oss. Det synes vi selvfølgelig er veldig hyggelig, sier Theis.