Hunden skal ha løpt bort til fangen. Straks den var fremme begynte den å markere på lommene til den innsatte. I lommene fant betjentene to hasjklumper.

— Tok kontakt med Roxy

— Vi var ute og gikk med hundene inne på fengselsområdet. I det vi passerte en gruppe innsatte, tok en av dem kontakt med hundene. Roxy løp bort og markerte på den innsatte. Hun fikk lov til å følge opp markeringen og vi fant mindre mengder narkotika på mannen, forteller fengselsførstebetjent Håkon Ingul til bt.no.

De to narkobetjentene var på vei til et annet oppdrag, da fangen tok kontakt med narkohunden.

Ransaket cellen

— Jeg kan bekrefte at vi fant stoff på en innsatt her i går, men jeg vil ikke kommentere den aktuelle episoden. Når vi finner stoff på innsatte, så blir det anmeldt og etterforsket. Det kan få følger for den innsatte sine videre soningsforhold, sier underdirektør Siri Fahlvik Pettersen ved Bergen fengsel.

Etter det bt.no forstår, resulterte episoden i går i en ransakelse på cellen til bergensfangen. Han ble også fratatt jobben sin på kjøkkenet og flyttet til en strengere avdeling.

FANGE TOK KONTAKT. HUND TOK FANGE: Her er springer spaniel-tispen Roxy sammen med Gunnar Rasmussen. I går tok en fange ved Bergen fengsel kontakt med Roxy. Arkivfoto.
LEIF GULLSTEIN