MARIANNE RØISELANDØRJAN DEISZ (foto) marianne.roiseland@bergens-tidende.noOutsider Pub, som leier i Smith-Sivertsens bygård i Marken, trues med tvangsmulkt og stengning om ikke støyen dempes.

Beboerne i området ved Kong Oscarsgate føler seg terrorisert av puben som kom i drift i april. Noen har alt rømt fra støyen og har flyttet fra området.

— Vi flyttet fra Ibsensgate for å få det litt roligere. Å komme til Marken var som å komme fra asken til ilden. Etter to måneder var det nok, sier ekteparet Else og Olaf Bruvik.

Nå er ekteparet tilbake i Ibsensgate, der det hver dag passerer rundt 20.000 kjøretøy like utenfor stuevinduet deres. De nyter stillheten.

Bomull og øreklokker - I Ibsensgate får vi i alle fall sove. I denne leiligheten var det umulig selv om jeg har nedsatt hørsel, puttet ørene full av bomull og tok på meg øreklokker, sier Olaf Bruvik.

Han skjønner godt at dagens eier, Lasse Myrhol kjemper en kamp mot Outsider Pub og Smith-Sivertsens selskap Bergen Pub og Eiendom.

— Jeg hadde fått psykiske problemer av å bli boende, sier Bruvik.

Torsdag, fredag og lørdag holder Outsider Pub diskotek døren åpen for ungdom fra 18 år og oppover. Men mens ungdommen strømmer inn, fosser bassfylt diskostøy ut. Teknisk hygiene har målt lyden utenfor Myrhols vindu til 70 desibel. Tillatt lydutslipp er på 40 desibel.

Pubens naboer kan fint få med seg teksten på ungdomspopen og synge med, men de ønsker ikke det tre kvelder i uken fra 22-02.00.

Vil leve i byen - Vi er klar over at det følger støy med å bo i byen. Men vi skal da ikke være nødt til å akseptere at et boligmiljø terroriseres fullstendig, mener beboer Helen Rødstrand.

Flere ganger har hun klaget til pubeieren uten at det har nyttet.

— Vi får bare høre at det er vi som er problemet. Hadde de bare kunne imøtegått oss litt og vært villig til å diskutere løsninger, men i stedet blir vi møtt med arroganse, sier Rødstrand.

Bergenhus bydelsstyre skal på møte tirsdag behandle støyproblemet. Bydelsoverlegen mener Outsider Pub bør få frist ut januar til å dempe seg, skjer ikke dette er det aktuelt å gi utestedet dagbøter.

— Jeg er innstilt på å følge rådet fra bydelsoverlegen. Vi kan ikke akseptere ulovlig høy støy fra utestedene. Bergen sentrum skal være et sted der folk kan bo, ikke bare feste, sier bydelsleder Tore Lervik, Ap, til Bergens Tidende. Les også: "Har tatt opp problemet"

- TERRORISERT AV DISKO: - Vi holdt ikke ut her mer enn to måneder, sier Else og Olaf Bruvik. De skjønner godt at Helen Rødsand (foran) og Lasse Myrhol (til v.) føler seg terrorisert.