• Det er fire personer ved Bergen legevakt som ikke har gjort jobben sin.

Det sier faren til 26-åringen som er siktet for å ha drapstruet faren sin, satt fyr på farens hytte og for å ha rasert barndomshjemmet sitt.

Siden torsdag forrige uke har 26-åringen vært fire ganger på Bergen legevakt. Hver gang ble konklusjonen at han ikke var behandlingstrengende. I det samme tidsrom skal han ha lagt igjen en drapstrussel på farens telefonsvarer og rasert barndomshjemmet sitt. For vel en uke siden skal han ha satt fyr på farens hytte.

Mandag ble han varetektsfengslet for fire uker, men både dommer Jacob M. Wolff, politiadvokat Rudolf Christoffersen og forsvarer Henry John Mæland var enige om at 26-åringen burde legges inn på Sandviken sykehus og ikke sitte i Bergen fengsel.

Nå klager familien Bergen legevakt inn for Fylkeslegen i Hordaland.

— Politiet har gjort en fantastisk jobb. Men det er fire personer ved Bergen legevakt som ikke har gjort jobben sin. Fredag kjørte politiet ham til legevakten siden han ikke hadde møtt som avtalt til time med psykiater. Politiet sa da til moren hans at de regnet med at han kom til å bli innlagt. Men det ble han ikke, forteller 26-åringens far.

Faren sier til BT at 26-åringens familie har vært bekymret for ham og hatt mistanke om at han har vært psykisk ustabil.

— Det hele toppet seg da han torsdag la igjen en drapstrussel på mobilsvareren min. Da jeg lørdag fikk høre at huset jeg eier var rasert, torde jeg ikke å reise dit, og kontaktet derfor politiet.

Han understreker at sønnen verken nå eller tidligere har utøvet vold mot personer.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen sier til BT at fengselslegen er bedt om å gjennomføre en grundig undersøkelse av 26-åringen.

Når denne er avsluttet, vil mannen eventuelt bli begjært overført til Sandviken sykehus.

I tirsdagens BT stilte Christoffersen seg undrende til at helsevesenet ikke fant det nødvendig å tvangsinnlegge 26-åringen. Tirsdag kveld ville han ikke kommentere familiens beslutning om å klage legevakten i Bergen inn for fylkeslegen.

Legevaktsjef Frank van Betten ønsker ikke å kommentere en enkeltsak.