I november i fjor deltok Aaron Cohen, en profilert talsmann for kriminalisering av kjøp av seksuelle handlinger, på et åpent møte om sex-kjøp, i Bergen Rådhus.

Cohens besøk var finansiert av FOKUS, en paraplyorganisasjon Kvinnefronten er medlem av. Cohen skal i forbindelse med besøket ha oppsøkt strippeklubben «Dreams» og fått tilbud om kjøp av sex. Dette besøket skal han ha foretatt på eget initiativ.

Internasjonal leder i Kvinnefronten, Agnete Strøm, reagerer sterkt på at Bergensavisen (BA) i en leder 13. desember 2010 fremstiller det som at Strøm regisserte hendelsen.

- Ingressen er misvisende

Ifølge Strøm er ingressen i saken direkte misvisende. BA skriver i ingressen at frontfiguren finansierte Cohens reise og opphold. I samme ingress omtales Cohen som «sex-angiver».

Srøm mener BA lenge hadde visst om det rette forhold vedrørende finansieringen, da dette ble opplyst i en pressemelding til avisen på forkant av møtet på Rådhuset.

- BA hadde også en journalist tilstede på møtet, forteller Strøm.

ØRJAN DEISZ

Hun reagerer nå fordi hun føler BA presenterer henne som den som har betalt Cohen for å oppsøke «Dreams». I tilegg reagerer hun på at det i avisen leder blir omtalt at «motstandere» har utført hærverk og andre ulovligheter mot klubben. I samme kontekst er Strøm og kvinnefronten listet som eneste motstandere av klubben.

- Det de skriver om meg som person er krenkende både for meg og for Kvinnefronten, sier Strøm til bt.no. At jeg er kriminell og har noe å skjule skader omdømmet mitt, sier hun. Hun føler at BA har benyttet seg av antydninger de har fått fra «Dreams» i oppslagene.

- Å bli beskyldt for hærverk på lederplass, av en avisredaktør, er ekstremt krenkende, sier Strøm til bt.no.

Kontaktet BA

Strøm kontaktet BA i januar.

- Da snakket jeg med redaktøren og ga beskjed om at jeg ville gå til advokat, sier hun til bt.no. Jeg fikk ingen tilbakemeldinger på dette fra avisen, sier Strøm.

Hun forteller også at dette er første gang hun snakker offentlig om hendelsen.

- Hvis jeg ikke blir støttet i denne saken av PFU, betyr det at redaktører kan skrive hva de vil om folk, sier hun.

Avgjøres tirsdag

Saken skal opp i PFU tirsdag, og det vil da bli tatt en endelig avgjøresle.

- Det blir deilig å få denne saken ut av verden, sier Strøm.

bt.no har vært i kontakt med sjefredaktør Anders Nyland i BA. Han ønsker ikke å kommentere saken før PFU-behandlingen.