21-åringen hadde fått en tre ukers sommerjobb som trailersjåfør hos firmaet Simon Transportservice AS og var på vei til Bergen fullastet med betongelementer. Lasten skulle til byggingen av et parkeringshus like ved lensmannskontoret i Leirvik sentrum på Stord. Han ble stoppet av politiet da han rygget inn på plassen rett ved siden av lensmannskontoret.

— Han rygget rett og slett inn i løvens hule, sier politioverbetjent Dag Vidar Nordhus til bt.no.

Sett av politimann

Politiet på Stord fikk tips fra en politimann i Bergen som hadde sett 21-åringen kjørende i et tungt vogntog langs E 39. Politimannen visste at 21-åringen ikke hadde førerkort.

Da 21-åringen ble tatt av politiet sa han at han hadde tatt førerkort for vogntog i Danmark og at han bare ventet på å få det tilsendt.

— Dette stemmer ikke. Han verken har eller har hatt lappen. Ikke på personbil en gang, ifølge autosyss. Det eneste han har førerkort for er moped, men det er det sperret, sier Nordhus til bt.no.

- Han sa han hadde lappen

Arne Simonsen, daglig leder i Simon Transportservice AS, beklager det som har skjedd.

Torsdag reiste han ned til Stord for å hente det beslaglagte vogntoget.

— Vi er 12 ansatte i bedriften. Vanligvis krever vi bevis for at våre sjåfører har gyldig førerkort. Det har vi også gjort i denne saken. Vi har spurt etter det flere ganger uten å få det, sier Simonsen.

Han har ennå ikke sparket den 21 år gamle ferievikaren.

— Han påstår fortsatt at han har tatt lappen for tungt vogntog i Danmark, og at han ikke skjønner hva som har gått galt. Han har fått en dag til å komme med dette førerkortet, sier Simonsen til bt.no.