Ulykken skjedde ved 03.20-tiden natt til onsdag på E16, om lag en kilometer vest for Stanghelle. Tipset fra en forbipasserende bilist gikk ut på at et bilvrak lå opp ned midt i veibanen, men at ikke et menneske var å se. Politipatruljer fra både Voss og Bergen rykket ut til det som hørtes ut å være en svært alvorlig trafikkulykke.

Utrolig nok kom de tre personene i bilen fra det hele uten fysiske skader.

Spaserte langs veien

— Like før Stanghelle traff vi på tre ungdommer fra Åsane som spaserte langs veien. To av dem, en gutt og en jente på 14 år, har forklart at det var den tredje i bilen, en 16 år gammel gutt, som kjørte, forteller politibetjent Fred Inge Eilertsen ved Voss lensmannskontor.

Bilen var hjemmehørende på Flaktveit i Åsane, og tilhørte jentens foreldre. Politiet har ennå ikke fått klarhet i hva som var hensikten med turen.

Årsaken til ulykken skal være at 16-åringen måtte svinge unna for et dyr i veibanen. Sammenstøtet med fjellmassene på siden av veien var svært kraftig.

Sjokkskadet

— Bilen smalt i en steinblokk og ble slynget over i autovernet på andre siden før den endte opp på taket midt i veien, forteller politibetjent Eilertsen.

De tre ungdommene var lettere sjokkskadde, men kom ifølge Eilertsen fra det hele uten en skramme.

— Akkurat det er helt utrolig, slik som bilen så ut. De kan prise seg lykkelige over i det hele tatt å være i live, mener politibetjent Eilertsen.

Etter en sjekk på legevakten, ble ungdommene overlatt til barnevernet, som nå vil følge opp de to 14-åringene sammen med foreldrene. 16-åringen er derimot over den kriminelle lavalder og vil bli politianmeldt etter ulykken. Hvis det viser seg at det var han som kjørte bilen, kan han kan i det minste vente seg en utsettelse på førerkortet.

Det skal ikke være mistanke om promillekjøring.

TOTALSKADD: Dette er bilen som de tre tenåringene tyvlånte. Like ved Stanghelle smalt bilen inn i en steinblokk. Mirakuløst nok kom ingen til skade.
Foto: Ørjan Deisz