— Jeg er full av adrenalin, nå er jeg skikkelig på!

Andre Fossmark har noe motvillig land under beina etter å ha tilbragt dagen med 600 hestekrefter i ryggen. Han kunne godt ha kjørt mer.

- Et eventyr

Bergen Poker Run ble arrangert for sjette gang lørdag. Lørdag ettermiddag la 25 båter ut fra Bekkjarvik og satte kursen nordover mot Bergen.

Passasjer Lars Halvorsen i Fossmarks båt er godt fornøyd med at han hadde med seg skibrillene. Det svir godt når øynene treffer regndråper på vestlandsstørrelse i 63 knop.

Tredjemann i båten, Petter Schrøder, er klar for fest. Det er også de 120 andre som har reist distansen Bekkjarvik – Bergen over gjennomsnittlig fort.

— Dagen har vært et eventyr, helt fantastisk, sier Erik Eriksen, som har brukt 100 liter bensin i timen på å tilbakelegge distansen.

Han er full av lovord om arrangementet han har reist fra Bærum for å være med på.

— Jeg har vært her hvert år, og det er et veldig spesielt samhold mellom deltakerne her, sier han.

- Syv tonn drivstoff

I og med at navnet på arrangementet er Bergen Poker Run, skulle man kanskje tro det ble spilt poker på et eller annet tidspunkt. Men det gjør det altså ikke.

Deltagerne får derimot utdelt konvolutter med spillkort i løpet av dagen, og kapteinen på hver båt skal sette sammen den beste femkorts pokerhånden. Vinneren får en pokal. Det gjør også den som lager mest show.

— Den prisen går i år til en dame som stilte opp i sjørøverkostyme, sier Per Antonesen, som var med på å starte opp arrangementet i 2005.

I dag har han og de andre svidd av mer enn syv tonn drivstoff i høljeregnet. Da følget noe forsinket kom frem til Zachariasbryggen ved 18-tiden, åpnet slusene seg på nytt.

— Jeg så bygen da vi var på vei inn, og tenkte «kan vi ikke kjøre raskere», sier Antonesen.

Les mer om Bergen Poker Run i papirutgaven søndag.