• Han var livredd og ante ikke hvor han var, sier Vegtrafikksentralen.

Klokken 0536, meldte Vegtrafikksentralen i Hordaland at de hadde mottatt en telefon fra en billist som hadde kjørt seg fast nesten oppe ved Gullingen i Suldal kommune.

— Den 30 år gamle mannen var på vei over Haukelifjell fra vest mot øst på E134 da han ble stanset av uvær på fjellet. I stedet, sannsynligvis, for å slippe å vente på bedre vær snudde mannen og satte kursen vestover igjen med GPS’n på rute til Oslo, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Trond Friberg.

Kjørte seg fast

I Håra i Røldal ble han først routet inn på Fv.13 ned til Nesflaten i Suldal kommune og deretter inn på Fv.632 som går over Gullingen(ca.975 moh) hvor han kjørte seg fast i uværet, i følge Friberg.

— Alt var greit med han da vi snakket med han rundt klokken 05.40. Men det var jo et ordentlig møkkavær i området og han fortalte at brillene blåste av nesen da han såvidt hadde vært ute av bilen. Brillene fant han ikke igjen, sier Friberg.

- Han var livredd

Vegtrafikksentralen sendt en brøytebil inn i området for å se om de kunne hjelpe mannen ut igjen. Og rundt klokken 06.20 fant brøytemannskapene mannen.

— Det var veldig dårlig sikt i området og han var livredd da de fant han. Hvis man ikke er vant til å kjøre på vinterføre og det er dårlig sikt og man i tillegg ikke aner hvor man er, så er kanskje ikke det så rart. Det er ingen tvil om at han har fått seg en virkelig støkk, sierRoger Lemme som er trafikkoperatørved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

— Men heldigvis hadde vi noen dyktige brøytefolk som fant han og som skal hjelp han trygt ned igjen fra fjellet, legger han til.