Å finne veien ved hjelp av GPS og null lokalkunnskap er ikke enkelt, fikk en polsk trailersjåfør erfare onsdag.

Polakken hadde kjørt helt fra Italia med en last som skulle leveres til seilduksfabrikken på Frekhaug, da han tok en skjebnesvanger feilmanøver på de siste kilometrene.

Tok feil i rundkjøring

Sjåføren forteller til BT at han tok feil i rundkjøringen på Mjåtveit, og tok av fra hovedveien 500 meter for tidlig. Da bar det innover en stadig trangere vei. Men sjåføren fattet mot da han sjekket GPS-en. Der så det nemlig ut som om det var mulig å fortsette en sløyfe for å komme tilbake til hovedveien.

Uheldigvis viste GPS-en sitt forslag å ende opp i en gang— og sykkelvei som var låst med en bom. Og veistubben, Schriverhaugen, var altfor smal for en semitrailer.

— Traileren ble stående bom fast mellom en mur og hekk. Og der ble den stående i timevis, forteller BTs mann på stedet, Vegar Valde.

Seks timers lirking

Politiet ble varslet klokken 18.30, og ankom stedet for å prøve å dirigere vogntoget mens det rygget tilbake. Det lyktes ikke, og rundt klokken 21 ankom Viking med redningsbil.

— Siden har de prøvd å vinsje og dirigere vogntoget ut. Men fortsatt gjenstår en skarp sving og et stykke til, fortalte Valde rundt midnatt.

Både hekker og murer har fått harde medfart under den mislykkede tilbaketuren.