Klokken 04.34 natt til lørdag fikk politiet melding om at en båt hadde kjørt i fjellveggen like ved badeplassen på Helleneset i Bergen.

— Meldingen gikk ut på at flere personer skulle ligge i vannet, sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

- Høy fart

Luftambulanse, redningsskøyte, politibåt, hundepatrulje, dykkere og et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen deltok i søket etter personer i vannet.

Han må ha hatt stor fart, for det har vært en skikkelig knallhard smell

Gustav Landro, innsatsleder

Den 34 år gamle båtføreren varslet selv om ulykken. Hele fronten på fritidsbåten var knust. Likevel fløt båten etter sammenstøtet.

— Mannen har trolig våknet opp av smellet. Han klarte å ringe politiet og varsle om at han trengte hjelp. Men han var veldig uklar om det hadde vært flere i båten, så vi kjørte full utrykning, sier politiets innsatsleder på stedet, Gustav Landro.

Ifølge politiet har mannen fått skader i hodet og brystet da han krasjet. Han er sendt til Haukeland universitetssykehus med ambulanse.

— Han hadde altfor høy promille til å kjøre båt. Det vil bli tatt blodprøve av mannen, sier Landro.

Avsluttet søk

Det er godt synlige merker i fjellveggen der mannen krasjet.

— Han må ha hatt stor fart, for det har vært en skikkelig knallhard smell, sier Landro.

— Dykkere har gjennomsøkt området under vann. Vi har også søkt i terrenget både fra luften og langs land. Her er ikke strøm eller vind nå, så vi er sikre på at det ikke har vært flere personer om bord, sier han.

34-åringen var trolig på vei til Askøy, ifølge politiet.

— Han har bommet ganske kraftig, sier Landro.

Klokken 05.26 ble søket avsluttet uten at noen var funnet.

— Vi har gjort det vi kan og tror ikke det har vært flere om bord i båten, sier Wallestad.

Båten ble tauet til Ask båthavn av redningsskøyten i morgentimene.

Mannen kom fra sammenstøtet med lettere skader. Han ligger til observasjon ved Haukeland universitetssykehus, ifølge enn pressemelding.

KJØRT TIL SYKEHUSET: Mannen ble lagt på båre, og tatt med til Haukeland. FOTO: Bjørn Otto Aarheim