Bilen kjørte rett i en lyktestolpe som knakk. Det var to passasjerer i bilen, men ingen skal være skadd.

— Føreren, en mann på 40 år, blåste ballong, og basert på foreløpige indikasjoner hadde han en promille på over en, sier operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politikammer.

Han ble senere tatt med til legevakten for blodprøve.

— Et vitne opplyser å ha observert pirattaxien kjøre borti en annen bil inne i Fløyfjellstunnelen like før, opplyser Landro.

De tio passasjerene i bilen prøvde først å stikke fra ulykkesstedet, men ble senere lokalisert.

— Etter at vi vikk snakket med dem viste det seg at bilen var en pirattaxi, sier Landro.

Under utforkjøringen traff bilen en lyktestolpe som knakk. BKK måtte tilkalles for å sikre ledningene som stakk opp fra sokkelen.

Flere kjørte i rus

Landro forteller videre at politiet i løpet av natten har tatt tre andre bilførere for promillekjøring i bergensområdet, alle menn.

Ved Erdal på Askøy ble en 31-åring stanset rundt midnatt fordi han kjørte uten skilt på bilen. Det viste seg at han også var beruset.

Kvart på ett i natt ble en 18-åring pågrepet i Strønevegen i Os, synlig beruset. Blodprøve ble tatt. Det viste seg at BMW-en han kjørte også var kollisjonsskadet, og ikke i kjørbar stand.

Like før klokken fire ble en bil stanset i Gravdalsveien på Laksevåg etter at den hadde kjørt ned et trafikkskilt. Føreren, en 21 år gammel mann, mistenkes for promillekjøring, og ble tatt med til legevakten for blodprøve.

- Ikke uvanlig

— Tallet varierer mye. Men dessverre er det ikke uvanlig med tre-fire-fem tilfeller av promillekjøringer på en natt til søndag, sier operasjonsleder Gustav Landro.

Han sier at dette ofte oppdages når politiet kontrollerer biler for andre forhold.

— Det kan være vogntog med slitte dekk eller for eksempel vinglete kjøring. Når politiet sjekker, viser det seg altfor ofte at føreren kjører i ruspåvirket tilstand, sier Landro.

Traff gravemaskin

Like før halv to i natt kjørte en bil utfor vegen i Tysvær i Nord-Rogaland og traff en stor gravemaskin som stod parkert i forbindelse med anleggsarbeid. Også der mistenker politiet promillekjøring.

Det luktet alkohol av den 18 år gamle føreren. Han hadde mindre kuttskader, og ble kjørt med ambulanse til Haugesund sykehus.

D13_1970.JPG
BJØRN OTTO AARHEIM