I Bergen tingrett ble mannen idømt syv måneder i fengsel, tre av dem betingede, med en prøvetid på to år. Han må også betale 30.000 kroner i erstatning til konen, og samme beløp til sønnen.

Anmeldelsen som endte med den enstemmige dommen, ble levert av konen i november 2011. Tidligere samme måned hadde ektemannen kjørt over foten hennes mens hun skulle ta barnet deres ut av bilen.

«Fanget i eget hjem»

Hendelsen ble utløst av en krangel om hvorvidt datteren skulle bli i bilen med faren eller bli med moren. I retten forklarte hun at hun ville ta datteren ut av bilen, da hun fryktet at mannen ville stikke av med henne.

Stemningen mellom de to var allerede opphetet forut for hendelsen, etter at konen hadde tatt med seg barna til et krisesenter en drøy uke tidligere.

Kvinnen forklarte i retten at hun oppsøkte krisesenteret fordi hun «ikke holdt ut de nedverdigende krenkelsene fra mannen, og opplevde å være fanget i eget hjem».

Frikjent for trafikkforhold

Partene har motstridende forklaringer når det gjelder i hvor stor grad mannen forsøkte å hjelpe konen etter at han hadde kjørt over foten hennes, men det er på det rene at han etterpå forlot stedet i bilen.

Aktor tiltalte mannen for brudd på vegtrafikkloven, og mente han hadde brutt hjelpeplikten etter et trafikkuhell. Retten hørte på mannens forsvarer, og frikjente ham for dette.

Aktor tiltalte imidlertid også mannen etter familievoldparagrafen. Bakgrunnen var at han ved flere anledninger skulle ha oppført seg truende og voldelig mot konen og sønnen.

— Stor, røslig mann

Mannen erkjente overfor retten å ha kalt konen en hore, og to tilfeller av legemsfornærmelse. Han erkjente også at sønnen, som er under 10 år gammel, hadde vært vitne til mishandlingen, og at han også hadde avstraffet sønnen fysisk.

Tiltalte beskrives av retten som en stor og røslig mann, mens fornærmede beskrives som en liten og vever kvinne.

Tiltalte skal også ha kontrollert konens SMS-er og e-poster, og anklaget henne for å møte andre menn. Han ville ikke at hun skulle bruke sminke, eller snakke med barndomsvenner på Facebook.

- Truet konen på livet

«Retten finner det bevist at tiltalte ofte og gjentatte ganger har skreket til fornærmede og kalt henne hore, beskyldt henne for å ha sex med ulike menn, sagt til henne at hun var psykisk syk (...) og at hun måtte passe seg, ellers ville det gå henne ille», heter det i dommen.

Retten mener også han har truet konen med å ta livet av henne.

Ektemannen skal selv ha ment at han var en god ektemann i utgangspunktet , men skal ha innsett etter å ha oppsøkt psykolog at han var meningsløst sjalu.

Ekteparet kommer fra Polen men har bodd i Norge i flere år. De ble separert i 2011, men skal den siste tiden ha søkt sammen igjen.

BT har ikke lyktes å komme i kontakt med mannens forsvarer.