— Han har valgt å anke straffeutmålingen til lagmannsretten, bekrefter advokat Jon Håkon Hegdahl overfor bt.no. Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

Ulykken inntraff natt til 14. juni i fjor. Marthe og noen venner var på vei hjem fra eksamensfest helt nord på Askøy da de kom forbi en som hadde kjørt i fylla og krasjet bilen inn i betongautovernet langs veien ved Mjølkevikvarden. Etter hvert kom det mange ungdommer og biler til stedet.

Marthe sto rett bak politibilen sammen med en slektning da 30-årinen kom kjørende. Han braste rett inn i Marthe Hestetræet som ble slengt i panseret på bilen, deretter i frontruten før hun ble kastet om lag ti meter frem og landet på fortauet.

Marthe er ennå ikke våken. Hennes tilstand beskrives som "oppvåkningstilstand fra koma". Nå pleies hun hjemme av foreldrene som begge har vært i permisjon fra sine jobber siden tragedien rammet familien.

Over to timer etter ulykken ble bilførerens promille målt til 2,34. Under rettsaken vedgikk han at han hadde drukket minst en halv flaske vodka den kvelden. Han hevdet at han ikke husket noe fra den tragiske ulykken, men erkjente straffskyld på samtlige fem punkter i tiltalen.

Dommen ble ansett som meget streng etter gjeldende rettspraksis og var et halvt år lenger enn aktors påstand på 1 ½ år. 30-åringen ble i tillegg dømt til å betale til sammen 240.000 i oppreisningserstatning. Han ble også fradømt førerkortet i fem år. Tre dommere vil nå vurdere om anken fører frem til ny behandling av saken i lagmannsretten. En prosess som vanligvis tar en til to måneder. En eventuell ankesak vil derfor tidligst kunne føres for retten over sommeren.

<b>HARDT SKADD:</b> Marthe Hestetræet (17) ligger fortsatt lenket til sengen.
Privat