Det var ved 20-tiden tirsdag kveld Bård Ove Hansen ble vitne til den noe spesielle bilturen fra Coop Obs-butikken på Haukås.

Holdt god avstand

— Min kone og jeg hadde vært og handlet. Da vi skulle sette oss inn i vår bil, så vi noen menn som hadde kjøpt materialer. Jeg tror det var lister som var pakket inn i plast. Listene var flere meter lange, og de åpnet takluken på bilen for å få materialene med seg, sier han til bt.no.

Han lå bak bilen på E 39 mot Bergen. Kjøreturen gikk greit.

— Men det var spesielt å ligge bak. Jeg holdt god avstand, for å si det sånn. Da vi kom til rundkjøringen i Vågsbotn, kjørte bilen mot Flaktveit, forteller han.

- Hadde ikke tatt sjansen

Ifølge Hansen var det flere menn i bilen med den spesielle lasten ut takluken.

— Slik jeg oppfattet det, var det to av passasjerene som holdt rundt materialene. Jeg antar det har vært tungt for dem, for lasten beveget seg under turen, sier Hansen.

Selv hadde han ikke våget å frakte materialer på tilsvarende vis som sjåføren i bilen foran gjorde.

— Nei, jeg hadde ikke tatt sjansen på det.

Ukjent for politiet

Da bt.no snakket med politiet tirsdag kveld, hadde ikke de registrert meldinger om bilen med materialer ut takluken.

— Ut fra det jeg kan se i loggen vår, har ikke vi mottatt meldinger om dette, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidsitrikt.

Ikke begrensning på høyde

Jens A. Kleppe, leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, har sett på bildet av bilen.

— Slik jeg kan se det, ser det ikke ut til at noe stikker ut på sidene eller foran og bak, men rett opp. Det er ikke begrensninger i høyde i første omgang, men sjåføren har ansvar for å undersøke og følge skilting under passering av områder med høydebegrensning, for eksempel broer, tunneler og ikke minst ledningsnettet, sier Kleppe.

Han forteller at dersom det oppstår uhell, vil sjåføren bli holdt ansvarlig.

Må sikres forsvarlig

— Bildet forteller ikke klart om lasten er tilstrekkelig sikret. Den skal være surret eller låst slik at den ikke kan forskyve seg eller falle av, sier han.

Han understreker at om lasten skulle forskyve seg eller falle av, utgjør det en fare, spesielt for andre trafikanter.

- Er det forsvarlig å kjøre rundt sånn?

— Rent estetisk, så ser det ikke pent ut. Men under forutsetning av at lasten kun går i høyden og at den er forsvarlig sikret, er det ikke ulovlig. Å sikre last etter reglene er ikke å holde den med hendene.