Ved 13-tiden i dag forsøkte jenten og hennes mor å nå igjen en leddbuss fra Gaia på busstoppet i Nye Sandviksvei, like nedenfor Sandviken kirke.

Åtteåringen greide å smette inn den bakerste døren. Men før moren kom frem til bussen, begynte bussen å bevege seg ut fra stoppet.

Sjåføren lukket imidlertid ikke døren. Jenten hoppet da av bussen i fart, trolig fordi hun var redd for å bli atskilt fra moren.

— Ifølge sjåføren og et vitne vi har snakket med, falt hun og slo seg på fortauet. Hun falt ikke under bussen, slik enkelte har hevdet, sier informasjonssjef Nicolay Leganger i Gaia Trafikk.

Ifølge Leganger ble sjåføren gjort oppmerksom på det som hadde skjedd, og stoppet bussen. Det var han som kontaktet politiet.

Jenten skal ha blitt hentet av en ambulanse og kjørt på Legevakten. Ifølge Nettavisen TV 2 hadde hun bare lettere skader.

— Hvorfor kjørte bussen med døren åpen?

— Det kan være teknisk svikt. Men dette er vi i ferd med å undersøke. Vanlig praksis er at døren skal være igjen før bussen kjører, sier Leganger.

— Dersom det viser seg at det er en menneskelig svikt, så blir det en personalsak som vi ikke vil kommentere i mediene, sier han.

– Vi er selvsagt veldig lei oss for det som skjedde. Vi har vært på en adressen vi fikk oppgitt av politiet tre ganger i dag med blomster, uten at vi har greid å få kontakt med dem. Vi håper at de nå vil ta kontakt med oss, sier han.