Klokken 10:14 lørdag fikk politiet melding av en bussjåfør som kjørte bak en vinglete bil mot Os.

Politibetjent i Os, Kenneth Rastad, var med patruljen som hentet mannen. Han forteller at bussjåføren observerte mange nestenulykker og episoder hvor bilen var godt på vei over i motsatt kjørefelt.

— Han sneiet i tillegg borti en annen bil og tok sidespeilet på denne, forteller han til bt.no.

Tablettrus

Da politiet fikk tak i mannen i 50-årene, hadde han parkert hjemme hos seg selv. Det ble fort klart at mannen også var ruset på tabletter.

— Han ble tatt med til legevakten for blodprøve, og den viste 1,8 i promille, sier Ole Geir Magnussen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Han vil ikke spekulere for mye i hva slags straff mannen kan vente seg for bilturen, men antyder at fengselsstraff kan være et mulig alternativ.

— Han fikk også førerkortet beslaglagt, og samtykket til dette, sier Rastad.

I tillegg til å sneie borti en annen bil, holdt mannen på å kjøre inn i en bil foran flere ganger. Føreren av denne bilen valgte til slutt å kjøre av ved Eran bensinstasjon for å slippe mannen forbi.

Rastad forteller at politiet ønsker å komme i kontakt med både sjåføren som mistet bilspeilet og sjåføren som svingte av veien.

Disse, eller andre som måtte ha tips i saken, kan ringe politiet i Os på 48002480.

Råkjørte

Også i natt ble en person tatt for uforsvarlig ferdsel på veien. En 19-åring kjørte i 138 kilometer i timen i 80-sonen i Fritz Riebers vei i Fjøsanger.

— Han ble fratatt førerkortet på stedet, sier Magnussen.