• Jeg trodde jeg ble forfulgt, var mannens begrunnelse for at han på motorsykkel feide gjennom fotgjengerovergang og 50-sone i 116 km/t. Nå må han i fengsel.

Det 32-åringen ikke visste, var at han hadde en sivil politibil på hjul. Han var da på vei hjem til sin bolig i Åsane en mai-natt i fjor.

Politimannen registrerte først en snitthastighet på 128 km/t på motorveien mellom Eidsvåg og Gullgruven.

Verken blålys eller sirene

Da mannen tok av fra motorveien, holdt han fortsatt svært høy fart. Med en snittfart på 116 km/t passerte han fotgjengerfelt, en skole og en bensinstasjon.

Deretter kjøre han ut på motorveien igjen. Da han kjørte inn i noe oljesøl, falt han og skadet armen og ble sendt til sykehus i ambulanse.

32-åringen protesterte ikke mot hastighetsmålingene, men erklærte seg likevel ikke skyldig. I retten forklarte han at han trodde noen forfulgte ham da han oppdaget den sivile bilen bak.

Politimannen holdt nemlig høy fart og brukte verken blålys eller sirene. I tillegg kjørte politimannen feil vei i en rundkjøring for ikke å tape fart i svingen.

— Avslo forsikringssvindel

Tanken om at han ble forfulgt, begrunnet han med at han blant annet hadde avslått tilbud fra MC-miljøet om å medvirke til forsikringssvindel. Og at han hadde blitt stoppet i bil midt på dagen der noen ville bestjele ham.

Bergen tingrett avviste imidlertid at politimannens opptreden kunne unnskylde den høye farten. Dommerne holdt opp faren for å miste motorsykkelen mot faren for å skade noen alvorlig med den høye farten.

Retten viste til at praksis fra Høyesterett tilsier ubetinget straff i svært alvorlige fartsovertredelser. Han fikk 24 dager i fengsel.

Tap av førerretten i 18 måneder må mannen også tåle.