Ulykken skjedde litt sør for avkjøringen til Hundvin på riksvei 57 på Lindås om lag klokken 10.20 i formiddag.

Rett gjennom sperringen

— Bilen kom nordfra, kjørte rett gjennom sperringen for veiarbeidet og traff en stor gravemaskin som sto i ro. Personbilen ble smadret i kollisjonen med gravemaskinen. Sjåføren ble også skadet, men jeg er usikker på hvor alvorlig. Han hadde kutt i pannen, men var ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen. Sjåføren er en middelaldrende mann her fra distriktet og han var alene i bilen, opplyser politibetjent Geir Atle Hindenes ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Motlys

— Vet du noen om årsaken til ulykken?

— Ulykken skjedde i en 50-sone. Bilen kom nordfra og skulle ha svingt til venstre på grunn av veiarbeidet som var merket. I stedet fortsatte bilen i rett frem. Veibanen var bar, men våt. Jeg vil ikke spekulere i årsak, men etter de omfattende skadende på bilen må den ha hatt stor fart. Det er også mulig sjåføren ikke har sett merkingen av veiarbeidet fordi det var motsol, antyder Geir Atle Hindenes.

Lettere skadd

Mannen som er cirka 60 år gammel. Han er lettere skadd, stabil og vil bli lagt inn på vanlig sengepost, får bt.no opplyst på akuttmottaket ved Haukeland Universitetssykehus.