Politi ute i patruljebil oppdaget mannen da han suste i stor fart gjennom rundkjøringen etter Kollteveittunnelen på Sotra.

De to betjentene satte på blålysene, og forsøkte lenge å følge råkjøreren i et forsøk på å stanse ham. Til slutt ga de bare opp fordi de følte at biljakten ble uforsvarlig.

I dommen står det at 22-åringen tidvis var oppe i 160 km/t i 80-sonen i retning Øygarden. Ved Landro svingte han av hovedveien, og fortsatte i vel 100 km/t på en smal vei der fartsgrensen er 30 km/t.

Ved Torsvik fant politipatruljen råkjøreren igjen. Han var kommet over i feil kjørefelt, og hadde krasjet hardt med en gravemaskin som sto parkert ved veien.

Mannen var selv bare småskadet, men hans samboer på passasjersiden var påført både kjevebensbrudd, hjernerystelse og skader i en fot.

Det ble tatt blodprøve av mannen, som viste både promille og amfetamin i blodet.

Forsvareren hans, Line Ingebrigtsen, ba om samfunnsstraff, men retten fant dette uaktuelt, og fremhever i dommen at kjøreturen var direkte livsfarlig både for eget og andres liv.

I tillegg til 120 dager i fengsel og 5000 kroner i bot, fradømmes mannen også muligheten til noensinne å ta førerkort.

Dommen fremhever at dette er femte gang han er dømt for kjøring uten førerkort. I tillegg er han en gang tidligere dømt for promillekjøring.