En blå ring rundt venstre øye er det eneste synlige sporet. Men Julie Hardine Høyden sliter både med hjernerystelse og smerter i nakke, armer, ribben og akillessene etter at hun ble kjørt i senk av en annen skøyteløper i Bergenshallen søndag.

Verst er det likevel at 13-åringen har mistet synet på det ene øyet etter fallet. Men etter tirsdagens grundige legesjekk på Haukeland Universitetssykehus er familien optimistiske.

— Vi håper at hun får synet igjen i løpet av noen dager. Trolig er det en hevelse, som skaper trykk mot synsnerven, sier mor Eli Karin Høyden, som er sykepleier, og har jobbet med akuttmedisin i mange år.

Stoppet ikke

Isen i Bergenshallen var nypreparert, da Julie Hardine og vennene gikk ut på banen søndag. De sto og snakket med noen kjente, da en skøyteløper kom mot henne med stor fart.

— Han braste i meg, slik at jeg falt på siden og slo meg i tinningen, forteller Julie Hardine til BT.

Skøyteløperen, trolig en voksen mann, stoppet ikke, men skøytet videre. Julie Hardine hadde besvimt, og husker bare glimt av det som skjedde etterpå.

Foreldrene kjørte henne til Legevakten, og derfra bar det rett til akuttmottaket på Haukeland.

På det venstre øyet skimtet hun bare grått lys. For sikkerhets skyld ble tenåringen både CT- og MR-undersøkt samme dag. Alt så heldigvis fint ut..

— Men jeg var veldig redd, fordi jeg ikke så noe. Har aldri vært ute for noe verre. Og alle prøvene! Jeg måtte ligge stille i en time i hver maskin.

«Aldri mer skøyter»

Familien kommer ikke til å politianmelde den andre skøyteløperen, men har fått seg en støkk etter ulykken.

— Jeg ble forferdelig redd. Dessuten er jeg veldig skuffet over at folk ikke føler moralsk ansvar når slikt skjer, at de ikke stopper opp og forhører seg om hvordan det går, sier mor Eli Karin til BT.

Også datteren er opprørt over oppførselen til han som skøytet på henne.

— De som er så gode og går så raskt, bør heller dra opp til Slåtthaug Isbane, som er mye større og har lang bane. Så kan de heller gå i full fart der enn i Bergenshallen, hvor det er så mye folk.

— Men det blir vel ikke mer skøyter på deg etter denne opplevelsen?

— Hele søndagen sa jeg: «Aldri mer skøyter». Men jeg kommer ikke til å holde det, sier Julie Hardine Høyden og ler.

BLIND PÅ ETT ØYE: 13-åringen Julie Hardine Høyden ble rent i senk av en voksen skøyteløper i Bergenshallen søndag. Han stakk bare av, mens hun ikke har hatt syn på venstre øye siden.