NSB har merket stor pågang i morgentimene på grunn av kaoset i flytrafikken. Morgentoget mellom Oslo og Bergen kjører med dobbelt sett, og har økt antall plasser fra 200 til 400, skriver selskapet på sine nettsider — som for øvrig har vært delvis nede på grunn av pågangen.

Andre saker om askekaoset:

— Askesky neppe giftig i Norge

Mister landsmøtet

Derfor er det farlig

Må avlyse kveldens konsert

Får ikke fly

Stoltenberg sitter fast i New York

Lenger kom de ikke

— All flytrafikk stanses i London Men det var det ikke mange passasjerer som fikk vite. BTs Tor Arne Fanghol sitter på toget nå, og anslår at omtrent tre av fire plasser står tomme.

— På nettet var alt utsolgt. Så jeg dro ned på Oslo S. Der fikk jeg også høre at toget var fullt, forteller han.

Dårlig kommunikasjon

Nede på perrongen var imidlertid situasjonen en helt annen.

— Da jeg kom ned, så jeg at NSB hadde satt på et ekstra togsett. Det er jo en flott idé, men det var det ingen som visste. Ikke engang i billettluken på Oslo S var de klar over dette - jeg hørte at de avviste en masse folk, sier han.

NSBs kommunikasjonssjef Anne Haabeth Rygg forteller om stor pågang, men har ikke oversikt over hvor mange ekstra passasjerer bergenstoget fikk med seg.

— Det er mange som nå ønsker å reise med toget. Vi følger situasjonen tett og har satt inn ekstra bemanning, sier hun.

Ekstratog fra Bergen

— Vi har økt kapasiteten på morgentoget fra 200 til 400. Beklageligvis fikk vi litt for sent klarsignal til dette, slik at vi ikke fikk solgt alle billettene, sier Henning Lirhus, strekningsleder i NSB.

Han forteller at NSB setter opp ekstratog fra Bergen til Oslo 14.58, og at det også settes opp et ekstratog fra Oslo til Bergen i morgen tidlig.

— Og så ser vi fortløpende på mulighetene for å sette opp ytterligere tog.