• Dette kan fort ende med alvorlige skader, sier politiet.

Karl Henrik Nesse trodde ikke sine egne øyne da den svarte pickupen svingte ut på den trafikkerte veien ved Ostereidet senter med små barn på lasteplanet.

— Minst tre gutter satt på lasteplanet. Den minste var trolig rundt fire år. Han kom seg ikke opp selv, så en av de andre guttene dro han opp på planet, sier Nesse.

Tenker på barnebarna

Han var søndag på tur i Masfjorden og stoppet på senteret for å kjøpe is.

— Dette er farlig og uansvarlig. Jeg har selv barn og barnebarn, og synes dette er en veldig underlig måte å frakte sine dyrebare skatter på, sier Nesse som tok flere bilder med telefonen sin.

Uvanlig

  • Dette er heldigvis ikke noe vanlig syn på våre breddegrader. Det er helt klart ulovlig og kan føre til alvorlige skader, sier Jens Kleppe, leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Hvis bilen hadde blitt stoppet av politiet hadde det trolig blitt skyhøye bøter.

— Vi måtte selvfølgelig vurdert alvorligheten ut fra flere ting som hastighet og hva slags vei bilen kjørte på. Men forholdet hadde blitt anmeldt, sier Kleppe.

Utsatt

Bilen hadde trolig flere passasjerer enn den er registret for, og sjåføren er ansvarlig for at barn under 15 år har bilbelte. Mindre barn skal også ha tilpassede plasser i bilen.

— Men det mest alvorlige er selvfølgelig den store faren barna blir utsatt for når de sitter på lasteplanet. Da skal det bare en liten oppbremsing til før de blir kastet av gårde. Små barn er spesielt utsatt både på grunn av vekt og oppførsel, sier Kleppe.