• Jeg legger meg helt flat, sier kjørelæreren.

Politiet gjennomførte i formiddag en belte— og mobilkontroll i krysset ved Grieghallen. Flere biler ble vinket inn.

Blant dem var en bil fra Centrum Trafikkskole.

— Jeg legger meg helt flat. Man skal selvsagt ikke snakke i telefonen mens man kjører bil, sier kjørelæreren som ble stoppet.

Han forteller at han hadde dårlig tid da han kom kjørende forbi Grieghallen i dag.

— Dette er ingen unnskyldning, bare en forklaring. Jeg har nettopp fått ny telefon og hadde ikke fått tid til å koble den til bilens hands free ennå. Plutselig ringte telefonen, og jeg tok den i farten. Sånn kan det gå. Nå har jeg fått bot, sier han.

Han var alene i bilen da han ble stoppet.

22 bilførere måtte punge ut

Kontrollen ble gjennomført i krysset mellom Lars Hilles Gate og Strømgaten.

Jens Kleppe, seksjonsleder i trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, forteller at 19 bilførere fikk forenklet forelegg for ulovlig mobilbruk, mens tre fikk gebyrer for ikke å bruke bilbelte.

— Det er altfor mye, og vitner om at det er en stor gruppe sjåfører som gjør dette i strid med lovverket, sier han.

Kleppe minner om at uoppmerksomhet i trafikken kan få alvorlige konsekvenser.

— Politiet fikk flere negative tilbakemeldinger enn normalt på kontrollen i dag fra publikum. Da må vi si at dette er et godt sikkerhetstiltak i forhold til trafikksikkerhet, fordi all forskning viser at dette fører til uoppmerksomhet i trafikken. Det gir ofte uheldige konsekvenser, og det ser vi igjen i trafikkulykkene, sier han.

- Folk må skjerpe seg

I fjor mistet 148 personer livet på norske veier. Med 15 omkomne er Hordaland fylket med flest trafikkdrepte i landet, slik det også var i fjor, da med 19 omkomne.

Regionsjef i Trygg Trafikk, Arne Aase, sa til BT forrige uke at «en slapp holdning til regelverket» er medvirkende til de mange ulykkene.

— Det handler rett og slett om at folk må skjerpe seg. Folk må konsentrere seg om bilkjøringen når de kjører bil, sa han.