ROY HILMAR SVENDSEN

— Alle som setter seg inn i en bil kan bli rammet, understreker nestleder Turid Holmer i Landsforeningen for Trafikkskadde.

Om lag hundre personer, deriblant politimester Vidar Refvik, stilte opp på minnemarkeringen på Torgallmenningen. Utstyrt med fakler og 21 trekors, gikk forsamlingen fra Torgallmenningen til Domkirken, hvor det ble holdt minnestund.

— Hvert år mister over 300 mennesker livet i trafikken. Vi er her for å tenke på dem, alle de som ble skadd, samt alle de pårørende, sa distriktsvegsjefen for Voss og Hardanger, Arnfinn Ansok.

Ifølge statistikk fra Trygg Trafikk, var det 19 dødsfall i trafikken i Hordaland i fjor. Hver og en av dem ble minnet med trekors under fakkeltoget torsdag.

— Ti av dem var ungdommer under 30 år, sa Ansok.

Ifølge nestleder Turid Holmer i Landsforeningen for Trafikkskadde, er det sjette året på rad at det blir holdt en slik markering i Bergen. Vegvesenet, Trygg Trafikk, Hordaland politidistrikt og Ambulansetjenesten er blant dem som samarbeider med foreningen om det årlige fakkeltoget.

— Det finnes ingen raske løsninger for å få ned dødstallene. Vi må legge stein på stein. Bare å respektere fartsgrensene ville redusert antall dødsulykker med en femdel, sa distriktsvegsjef Ansok i sin appell, før fakkeltoget la ut på ferden til Domkirken.

<b>MINTES TRAFIKKOFRE:</b> Politimester Vidar Refvik (til h.) var en av de rundt hundre som i går gikk i fakkeltog for å minne de som mistet livet i trafikken i fjor og hittil i år.