Vegtrafikksentralen har oppfordret folk til å kjøre i dag hvis de skal over fjellet til jul.

— Det ser ut til at mange har fulgt oppfordringen, sier vaktoperatør Tina Fjeldavli ved Vegtrafikksentralen.

Full storm

Det er meldt storm ved flere fjelloverganger søndag. Også lørdag kveld kan det bli liten storm, mens det er meldt om full storm søndag blant annet på rv 7 over Hardangervidden.

— Det blir snøfokk og kuling mange steder på fjellet. Skal du kjøre i morgen må du ha med godt med varme klær, mat og spade. Ha full tank på bilen, og sjekk at den er i god teknisk stand. Beregn god tid, det blir trolig kolonnekjøring på kort varsel både på Hardangervidden og Haukelifjell, sier Fjeldavli.

— Det beste alternativet i morgen er nok å kjøre over Filefjell, der er det de beste værforholdene, sier avdelingsdirektør Nils Magne Slinde ved Statens Vegvesen i Sogn og Fjordane.

Oversikt over værforholdene på fjellovergangene finner du her.

Fin flyt i dag

Lørdag gikk juletrafikken til og fra Bergen greit både på veien, i luften og på skinnene.

— Det er lite kø, trafikken i Bergensområdet går fint. På fjellet er det snø- og isdekke, men det er ikke kommet inn meldinger om at det er spesielt glatt, sier Fjeldavli.

Hos NSB går juletrafikken foreløpig greit.

— Det største rushet var i går og på torsdag, men det er mange som reiser i dag også. Foreløpig er det ikke forsinkelser, men vi anbefaler at folk kommer til stasjonen i god tid. De aller fleste har med seg mye bagasje, så det tar litt tid før folk får alt på plass og kommer seg til setet sitt, sier pressetalsmann Erik Lødding i NSB.

NSB ber passasjerene holde et ekstra øye med bagasjen sin.

— Det er dessverre folk som har uærlige hensikter, og det kan være ekstra fristende når det er fullt av julegaver over alt. Det er ikke verre denne julen enn det pleier å være, men vi gjør likevel passasjerene oppmerksomme på det, sier Lødding.

På Flesland er flyene stort sett i rute.

— Det er noen småforsinkelser som skyldes at folk har mye bagasje og det er mye spesialbagasje, så det tar litt tid å få sendt flyene av gårde. Men det er bare snakk om mindre forsinkelser, sier lufthavnsjef Adelheid Nes.

VIKAFJELLET: Slik ser det ut på Vikafjellet i dag.
Vegvesen.no