Kiwi reklamerer for at de har Norges tøffeste kvalitetsgaranti på frukt og grønnsaker. De lover dobbel pris tilbake dersom de ikke holder garantien.

Dette tenkte Elisabeth Yndestad å benytte seg av da hun kom over et stort parti stygge jordbær på Kiwi Aasegården i Vestre Strømkaien, torsdag kveld.

På gaten med 48 kurver

Hun kjøpte derfor like godt alle 48 kurvene til 1651 kroner, og forventet å få 3302 kroner igjen. Den gang ei.

— Da jeg påpekte prisgarantien, tilkalte kassadamen en annen ansatt. Denne ansatte sa at jeg bare kunne glemme å få dobbelt tilbake for alle jordbærene, sier Yndestad.

Når den andre ansatte hadde gått, fikk Yndestad høre at hun likevel kunne kjøpe jordbærene, så komme tilbake dagen etter når sjefen var på plass. Da tok hun sjansen på det.

Fikk dobbel pris

Dermed endte jordbærhandleren på gaten med seks kasser jordbær etter Kiwis stengtid klokken 23. Over natten fikk hun lagret kassene med jordbær hos en kamerat. Fredag morgen, da Kiwi åpnet klokken syv, sto hun igjen utenfor butikken med de 48 jordbærkurvene.

— Sjefen som var på jobb da, ga meg dobbel pris igjen. 3302 kroner. Hun sa jeg skulle få pengene siden jeg var så påståelig, sier hun.

Selv om Yndestad til slutt fikk det prisgarantien lover, synes hun at Kiwi Aasegårdens kundebandehandling er altfor dårlig.

— Jeg har benyttet meg av garantien før, og har da fått pengene på stedet. Jeg synes det er rart at sjefen måtte avgjøre det. Før har det blitt avgjort av kassadamen. Jeg følte nærmest de ansatte ble sure på meg fordi jeg benyttet meg av kvalitetsgarantien, sier Yndestad.

Var i tvil

Kiwis regionsjef, Joakim Pedersen, sier prisgarantien vanligvis avgjøres av kassadamen, men i tvilstilfeller konfereres det med sjefen.

— Vanligvis skal vi være romslige med fruktgarantien, men i dette tilfellet var de ansatte usikker på om jordbærene var dårlige nok til å oppfylle prisgarantien. Derfor ble kunden bedt om å komme tilbake, sier Pedersen.

Han sier det er mange som benytter seg av garantien, men svært sjelden i så store beløp.